© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 13:01
Доминиканска република
Официално наименование Доминиканска Република
Държавно устройство президентска република
Официален език испански
Религия християни - 98,7 %
Часово време Разлика с българското време - 6 часа
Парична единица доминиканско песо (RD$) = 100 сентавос
Столица Санто Доминго
Големи градове Санто Доминго (2,98 млн.ж.) Сантяго (508 хил.ж.) Пунта Кана (326 хил.ж.) Ла Вега (241 хил.ж.)
Територия 48,442 кв. км.
Население  
10,090,000 жители


В случай на необходимост, потърсете българското посолство: Посолство на България, отговарящо за Доминиканската република: CUBA, La Habana Calle "B" № 252, Entre 11 y 13, Vedado Ciudad de la Habana, Tel. 0053 7 33 31 25, 0053 7 33 31 26, Fax. 0053 7 33 32 97
Посолство в България няма
Визов режим Необходими документи за влизане в страната: Паспорт, с минимална валидност или по-голяма от продължителността на исканата виза. Виза: Необходима е и молбите за визи могат да се подават чрез консулските служби на посолствата на Доминиканската република във: Испания, Италия, Франция. ЗА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА: 1. Писмо-молба, адресирана до държавния секретар по външните работи на Доминиканската република или до титуляра на консулството, където се подава молба за виза в чужбина, подписана от молителя. Молбата трябва да съдържа: име, националност, домашен адрес и трудова дейност. 2. Формуляр 509-Ref, оригинал и надлежно попълнен на машина или на ръка с четливи главни букви. 3. Четири снимки анфас, 2 на 2. 4. Два комплекта пълни фотокопия на паспорта - от първата до последната страница. 5. Копие на самолетния билет (отиване и връщане) или разписание на полетите от пътническа агенция. 6. Копие от резервацията на хотел или туристически пакет. 7. Документи, удостоверяващи икономическия и професионалния статус на молителя за виза, като документ от местоработата, документ от учебния център, удостоверения на учащ, документ за пенсионер и т.н. 8. Писмено съгласие на родителите или настойниците на по-малки от 18-годишни, които пътуват сами, надлежно легализирано от нотариус или доминиканско консулство, акредитирано в страната на произход на молителя. 9. Удостоверяване на заплатените съответни такси. Специфични изисквания: Всички документи, идващи от чужбина, трябва да бъдат легализирани от доминиканско консулско представителство със съответстващата му юрисдикция (ако няма такова в страната, от която идва заинтересованият, те трябва да бъдат легализирани в най-близкото им представителство). Всички документи трябва да бъдат депозирани в оригинал и две фотокопия. Всички документи, в случай че така съответства, трябва да бъдат преведени на испански език от преводач, надлежно оторизиран и акредитиран пред властите на страната на произход. Ако молителят не е гражданин на страната, в която се подава молба за виза, трябва да приложи копие от документите, които показват неговия миграционен статус в тази страна.
Митнически изисквания Разрешен е вносът на: 1 л. алкохолни напитки със съдържание на алкохол до 22%, 2 л. по-ниско алкохолни напитки, 500 г. кафе, 200 цигари и подаръци на стойност не повече от 100 USD. Забранен е вносът и износът на национална валута, наркотици и оръжия.
Здравни изисквания Няма изисквания за задължителни ваксинации преди влизане в страната.
Електро захранване 110 V
Питейна вода Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност Нивото на престъпността е ниско. Посетителите следва да вземат обичайните мерки за сигурност.

3.3624