© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 13:03
Куба
Карта на страната

Куба

Обща информация

Официално наименование Република Куба
Държавно устройство социалистическа страна
Официален език испански
Религия римокатолици - 47%, протестанти - 4%
Часово време Разлика с българското време - 7 часа
Парична единица кубинско песо (CUP)
Столица Хавана
Големи градове Хавана (2,14 млн.ж.) Сантяго де Куба (473 хил.ж.) Олгин (327 хил.ж.) Камагуей (325 хил.ж.)
Територия 109,886 кв. км.
Население 11,240,000 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: CUBA, La Havana Calle "B" № 252, Entre 11 y 13, Vedado Ciudad de la Havana Tel. 0053 7 33 31 25 0053 7 33 31 26 Fax. 0053 7 33 32 97
Посолство в България Ул."Константин Щъркелов"№ 1 Teл. 72 09 96, 72 20 14 Факс. 72 04 60
Визов режим Необходими документи за влизане в страната: Валиден паспорт. Виза: Необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове. Българските граждани трябва да кандидатстват за виза само в посолството на Куба в София. Финансови изисквания: При влизане в страната следва да се декларира валута на стойност над 5.000 долара. При покупка на вещи или ползване на услуги, заплащане на хотел и при посещение на борове, кафенета и ресторанти, за чужденците цените са в щатски долари. Кредитни карти от американски банки нямат валидност.
Митнически изисквания Разрешен е безмитния внос на 200 цигари или 250 г тютюн, парфюмерия, лекарства, предмети за лична употреба, аудио-, видео- и фотоапаратура - по един предмет от всеки.Забранен е вноса на оръжия, наркотици, порнографски издания, някои хранителни продукти (плодове и месни продукти, произведени в европейските страни). Забранен е износа на повече от 200 цигари на човек, някои представители на морската, речната и езерната фауна, живи или препарирани (някои видове крокодили и всички видове костенурки); културни ценности без съответното разрешение на Министерство на културата, огнестрелно оръжие без сответното разрешение. При напускане на страната се заплаща изходна такса в рамките на 25 USD.
Здравни изисквания Ваксини: Задължителни няма. Препоръчителни няма. Санитарни изисквания: Условията са добри. В случай на необходимост, туристите се обслужват в болнични центрове с много добри условия, но заплащането е в щ.долари и високи цени - почти изравнени с цените за тези услуги в САЩ. Препоръчва се преди пътуване да се направи медицинска застраховка, която да покрива тези разходи. Важно: Ако се случи да бъдете лекувани и не сте заплатили или дължите част от сумата, няма да можете да напуснете страната до ликвидиране на задължението.
Електро захранване 110 V
Питейна вода Задължителна е консумацията на бутилирана вода.
Безопасност Като цяло сигурността в страната е на високо ниво в сравнение с останалите латиноамерикански държави. С развитието на туризма зачестяват случаите на кражби на лични предмети и документи от туристи, особено в столичния район Старата Хавана. Не ползвайте услугите, които ви се предлагат от обикновените минувачи.

3.4854