© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 19:54
Малта
Карта на страната

Малта

Обща информация

Официално наименование Република Малта
Държавно устройство Република
Официален език малтийски и английски
Религия римокатолическа
Часово време Разлика с българското време - 1 час
Парична единица Малтийска лира
Столица Ла Валета
Големи градове Биркиркара (22 хил.ж.) Рабат (12 хил.ж.) Бирзебуджа (9 хил.ж.) Ла Валета (6,5 хил.ж.)
Територия 316 кв.км.
Население 413,000 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: Консулски отдел на Министерство на външните работи 1504 София, бул. "Евлоги Георгиев" № 117 телефон за справки и записвания 946-30-79
Посолство в България няма
Визов режим Българските граждани, желаещи да посетят Малта като туристи, влизат без виза в страната. Трябва да имат резервация за хотел, билет за обратно връщане, както и достатъчно средства за престой (минимум по 100 евро за всеки ден от престоя). Безвизовият режим е до 90 дни в рамките на шест месеца.
Митнически изисквания По-подробна информация може да бъде получена на интернет-адрес: www.gov.mt; www.mfa.gov.mt; www.forign.gov.mt.
Здравни изисквания Задължително е сключването на здравна медицинска застраховка преди пътуването. Уверете се, какво и при какви условия сключената от вас здравна застраховка покрива евентуални възникнали събития. В противен случай всички медицински услуги се заплащат лично от пациента и изискват значителни средства.
Електро захранване 220 V
Питейна вода Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност По-подробна информация може да бъде получена на интернет-адрес: www.gov.mt; www.mfa.gov.mt; www.forign.gov.mt.

3.4879