© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
ВръзкиИнтересно / Дестинации

20 Март 11, 20:47
Бразилия
Карта на страната

Бразилия

Обща информация

Официално наименование Федеративна република Бразилия
Държавно устройство президентска федеративна република
Официален език бразилски, португалски
Религия римокатолическа
Часово време Разлика с българското време: Бразилия, Рио де Жанейро - 5 часа (октомври - февруари) Бразилия, Рио де Жанейро - 4 часа (март - септември)
Парична единица Реал
Столица Бразилия
Големи градове Сао Пауло (11,03 млн.ж.) Рио де Жанейро (7,18 млн.ж.) Салвадор (2,99 млн.ж.) Бразилия (2,6 млн.ж.) Форталеза (2,5 млн.ж.) Бело Оризонте (2,45 млн.ж.)
Територия 8,514,877 кв. км.
Население 192,273,000 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: Brasilia D.F. CEP 70 432-900 Embaixada da Bulgaria SEN Avenida das Nacoes Lote 08 Tel. 0055-61 223 61 93, 223 51 93 Fax 0055-61 323 32 85
Посолство в България Ул."Фредерик Жулио Кюри" № 19 Бл. 156/1, ет. 4, Тел. 72 35 27, 72 24 97 Факс. 971 28 18
Визов режим Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Бразилия, Аржентина и Уругвай с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на страните, без да е необходимо да им се издават визи.
Митнически изисквания Бразилските митнически власти могат да наложат строги правила относно временния внос или износ от Бразилия на предмети като огнестрелни оръжия, антикварни предмети, тропически растения, лекарства и бизнес оборудване. Препоръчително е да се свържете с посолството на Бразилия за специфична информация относно митническите ограничения.
Здравни изисквания Ваксини: За онези, които възнамеряват да посетят бразилските щати Акре, Амапа, Амазонас, Баия, Столичния федерален окръг, Гояс, Мараняо, Мато Гросу, Мато Гросу ду Сул, Минас Жерайс, Пара, Рондоня, Рораима, Сао Пауло и Токантинс е препорачително ваксинирането срещу ЖЪЛТА ТРЕСКА. За зоните на Амазонас и Пантанал /Мото Гросу/ е добре да се спазва антималарична профилактика, както и други превантивни мерки, свързани с тропични и субтропични заболявания /Тетанус, Тиф и Хепатит/. Санитарни изисквания: Необходимо е да се избягва пиенето на водата от водопроводната мрежа и консумацията на плодове и зеленчуци, преди да са добре измити. В някои райони са необходими предпазни мерки срещу болестта холера.
Електро захранване Няма стандартно напрежение за цялата страна.
Питейна вода Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
Безопасност Рискови зони са всички маргинални квартали/фавели/ в големите градове като Рио де Жанейро, Сао Пауло, Салвадор и Бразилия/столицата/. Да се избягва шофиране нощно време по пътищата на страната и по неосветените улици на населените места. В големите градове - туристически центрове, съществува голяма опасност от грабежи и нападения, които при определени ситуации застрашават дори живота на туристите. Полезно е да се вземат всякакви предпазни мерки, като да не се носят скъпо струващи предмети - бижута, часовници, фото- и видео камери и др.

0.1095