© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 22:25
Армения
бща информация

Официално наименование Република Армения
Държавно устройство република
Официален език арменски
Религия апостолическа църква
Часово време Разлика с българското време + 2 часа
Парична единица Драм
Столица Ереван
Големи градове Ереван (1,11 млн.ж.) Гюмри (147 хил.ж.) Ванадзор (105 хил.ж.) Вагаршапат (58 хил.ж.)
Територия 29,743 кв. км.
Население 3,250,000 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF BULGARIA TO THE REPUBLIC OF ARMENIA 16 Sofia str, Nor Aresh, Yerevan, Tel: (+374 10) 45 82 33 , Fax: (+374 10) 45 46 02, E-mail: bularm@arminco.com
Посолство в България София ул. 20 април № 11 Тел: 952-60-46 Факс: 54-79-70
Визов режим При пътувания за Република Армения е необходимо да притежавате валиден паспорт и виза. Туристическа виза с валидност до 21 дни може да се получи и на ГКПП. Във всички случаи се препоръчва 10 дни преди влизане в Република Армения да се консултирате в Посолството на Република Армения в София. При престой в Република Армения действа административно-регистрационен режим.
Митнически изисквания За внасяне и изнасяне на чуждестранна валута до 10 хиляди щатски долара няма ограничения, но е необходимо сумите да бъдат отбелязани в митническата декларация, която се пази до излизането от страната. Суми, по-големи от 10 хиляди щатски долара или еквивалентните на тази сума в друга валута, следва да се превеждат по банков път. Вносът и износът на местна валута (драм) са забранени. Разрешава се вносът без заплащане на митнически сборове на вещи за лично ползване и други предмети с обща стойност до 500 щ.д., алкохол до 2 л. и тютюневи изделия – до 50 кутии. За стока и предмети над посочената стойност се заплащат митнически такси. Вносът и износът на антикварни предмети, вкл. скъпоценни камъни, монети, ръкописи и други произведения на изкуството, са забранени без разрешение на съответните органи. Забранен е транзита на наркотични, отровни и взривни вещества, а също така на оръжие и боеприпаси с изключение на ловно оръжие, за което се издава разрешение от органите на вътрешните работи на Армения.
Здравни изисквания Не се изискват задължителни имунизации.
Електро захранване 220-240 V
Питейна вода Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност Като цяло обстановката в страната е сравнително спокойна. В последните години се наблюдава тенденция на нарастване на заболяванията от СПИН, на жертвите на трафик, изнасилване и опити за изнасилване, на престъпления, свързани с наркотици. На битово и официално равнище отношението към българските граждани е положително.

0.101