© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 22:37
Малдиви
Обща информация

Официално наименование Република Малдиви
Държавно устройство президенска република
Официален език дивехи
Религия мюсюлмани - 98,4 %, индуисти - 0,8 %
Часово време Разлика с българското време + 3 часа
Парична единица руфия = 100 лаари
Столица Мале
Големи градове Мале (104 хил. ж.) Каафу Атол (10 хил.ж.) Макунудхоо (2 хил.ж.) Маафуши (1,5 хил.ж.)
Територия 298 кв. км.
Население 396,400 жители
Визов режим Не са необходими визи за пътуващите до Малдивите. 30-дневна безплатна виза се издава на всеки турист при пристигане на летището. Пътуващите до Малдивите трябва да имат валиден паспорт, самолетен билет за връщане, минимум 30 щатски долара на ден на човек и хотелска резервация за съответния период на престой.Тази виза не позволява на пътуващите да работят или да извършват каквато и да е търговска дейност.
Митнически изисквания Забранява се вноса на оръжия, алкохол, наркотици и порнографски материали. Специално разрешение е необходимо за внос на алкохол. Не е позволено внасянето на продукти от свинско месо. Необходимо е специално разрешение за домашни любимци, но воденето на кучета е забранено.
Здравни изисквания Няма задължителни ваксини. Малдивите не са район, засегнат от тропически болести - малария, холера, жълта треска и др.
Електро захранване 220 V
Питейна вода Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
Безопасност Малдивите се считат за едно от най-безопасните места за почивка. Употребата на алкохол на обществени места е забранена (извън курортните зони). При посещение на Мале Ви препоръчване да бъдете облечени с дълги панталони или рокли и блузи с дълъг ръкав. преди 30 години е приет закон, който забранява нудизма. Ако почивате на обитаем остров трябва да бъдете облечени с тениска и шорти на плажа (за мъжете) и за жените - блуза, пола или шорти от непрозрачна тъкан.

6.6236