© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 22:38
ОАЕ
Обща информация

Официално наименование Обединени Арабски Емирства
Държавно устройство федерация
Официален език арабски
Религия ислям
Часово време Разлика с българското време + 2 часа
Парична единица емиратски дирхам (Dh) = 100 филса
Столица Абу Даби
Големи градове Дубай (2,26 млн.ж.) Абу Даби (897 хил.ж.) Шарджа (801 хил.ж.) Ал Айн (374 хил.ж.)
Територия 83,600 кв. км.
Население 8,133,000 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: Генерално консулство на  Република България в Дубай: Jumeira Road, Villa No 18, Dubai, U.A.E, P.O. Box 72535 Tel.: (00 971 4)442419 /консулска служба/ Fax : (00 971 4) 3442341 Е-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Посолство в България няма
Визов режим За да влязат на територията на ОАЕ, българските граждани се нуждаят от виза, за осигуряването на която се съблюдават следните условия: Паспорт с валидност минимум 6 месеца към момента на подаване на документите за виза. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел може да бъде отказано влизане или преминаване през страната. Визите се издават чрез гаранцията на поръчител - местно юридическо или физическо лице, имащо право да подава документи с искане за издаване на виза. Поръчителят се нуждае от фотокопие или сканирано копие на страницата с данните в паспорта (снимката на лицето и валидност на паспорта).
Митнически изисквания Забранен е вносът на оръжие и боеприпаси, наркотици, продукти от свинско месо, порнографски материали, както и на компактдискове, аудио- и видеокасети, книги и пропагандни материали, които са в противоречие с нормите и законите на установения обществен ред и заплашват националните интереси на страната. Видеокасети, книги, списания и пропагандни материали могат да бъдат обект на проверка. Вносът на алкохол е разрешен само за пълнолетни лица, които не са мюсюлмани. Количество - до 2 литра концентрат и 2 литра вино на лице. От безмитните магазини на летището може да се закупи до 2000 къса цигари, 400 пури или 2 кг тютюн.
Здравни изисквания Обикновено не се изисква здравен сертификат за туристи. По изключение това може да стане, ако се пристига от район, където има обявена епидемиологична обстановка.
Електро захранване 220/ 240 V
Питейна вода Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност Една от най-безопасните дестинации.

0.0834