© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

20 Март 11, 22:42
Тайланд
Обща информация

Официално наименование Кралство Тайланд
Държавно устройство конституционна монархия
Официален език тайски
Религия будизъм
Часово време Разлика с българското време + 5 часа
Парична единица бат
Столица Бангкок
Големи градове Бангкок (9,10 млн.ж.) Хатъяй (280 хил.ж.) Чианг Май (149 хил.ж.) Накхонратчасима (144 хил.ж.)
Територия 513,120 кв. км.
Население 65,998,500 жители
В случай на необходимост, потърсете българското посолство: THAILAND, BANGKOK 10110 Embassy of the Republic of Bulgaria 33/15 Soi Charoenchai Sukhumvit 63 Prakhanong Телефони:(0066 2) 391-61-80, 391-61-81 Факс: (0066 2) 391-61-82 e-mail: bulgemth@asianet.co.th
Посолство в България Посолство на Кралство Тайланд Румъния, Букурещ, ул. Василе Конта № 12, сектор 2 тел: ( 004021 ) 311 00 31, 311 00 67, 311 00 68 факс : ( 004021 ) 311 00 44 E-mail: thaibuh@fx.ro Консулска секция - работно време от 09.30 до 11.30 и от 13.30 до 15.00 часа
Визов режим С нота № 43001 / 178 / 03.03.2002 г. посолството на Кралство Тайланд в Букурещ информира следното:Българските граждани, пътуващи до Тайланд, следва да апликират предварително за визи в посолството им в Румъния. Практиката да се издават визи на ГКПП при пристигане в страната е прекратена. Необходими документи: - редовен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на подаване на документите; - актуална цветна снимка паспортен размер; - копие от закупен самолетен билет до Бангкок и обратно или до друга дестинация в случай на транзитно преминаване; - гаранционно писмо подписано и подпечатано от тайландска фирма, смесено предприятие или чужда фирма регистрирана в Тайланд, за работно разрешение; - предполагаем адрес по време на престоя в страната; - такса 15.00 щд за туристическа, 10.00 щд за транзитна виза и 20.00 щд за работно разрешение. Транзитната виза позволява престой от 30 дни, туристическата 60 дни, а работната 90 дни, през което време фирмата домакин урежда формалностите по продължаване на престоя. Като отчита обстоятелството, че се намира извън територията на страната, посолството ще разглежда с предимство документите на българските граждани. Ако те бъдат депозирани не по-късно от 10.30 ч. визите ще бъдат издавани още същия ден, независимо че нормалната процедура е 48 часа.
Митнически изисквания В Тайланд е забранен вносът на наркотици и порнографски материали. Разрешение е нужно за внос на огнестрелни оръжия и определени видове животни и растения.Износ на фигури на Буда и антики се допуска само с разрешение на Департамента по изящни изкуства. Няма ограничения за внос на чужда валута за лични нужди. Разрешава се внос на дрехи и лични вещи в разумни размери - професионални инструменти, по 1 фотоапарат и 1 видеокамера на човек, до 5 бр. филми и видеокасети, цигари - не повече от 250 гр., до 1 л. вино или друг алкохол.. Попълва се митническа декларация, но като правило митническата процедура е либерална за добросъвестните туристи.
Здравни изисквания За българи не се изискват никакви ваксини при влизане в страната.
Електро захранване 220 V
Питейна вода Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
Безопасност Нивото на престъпността е значително ниско. Въпреки това се препоръчва да се вземат мерки срещу джебчийството на по-оживените открити пазари.

0.0615