© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

21 Март 11, 09:49
Остров Бора Бора – ‘Една малка приказка’


Остров Бора Бора – ‘Една малка приказка’
 
Остров Бора Бораенай-привлекателния и романтичен остров  на Френската Полинезия.  Той е само само 29 квадратни километра и е с население от 8 800 души – едно истинско бижу. Намира се на 230 километра от Таити, като може да стигнете и по вода и по въздух. Островът е заобиколен от лагуна и бариерен риф. Първите заселници са полинезийци и стъпват тук през 4ти век. Официалните езици са френски и таитянски, но всички знаят и английски, заради многобройните туристи на острова.
 
На Остров Бора Бора часовниците показват 11 часа повече от тези в България. Температурите са от около 22 градуса през юни до около 35 през декември и януари, а водата винаги поддържа температура между 20 и 30 градуса.
 
Бора Бора е определян от посетителите си като ‘Една малка приказка’, тъй като комбинирани на това райско кътче са и планински и морски пейзажи.  Островът притежава чар и уют благодарение на цветовете на дъгата които присъстват в природата му - кристално сините води, зелените гори, цветните корали, многобройните палми и пасажите от разноцветни рибки.  В центъра му е разположен застиналият вулкан Моту Тупуа, който днес е дом на различни пленителни цветя, екзотични растения и нежни пясъчни плажове. На Бора Бора ще се откъснете от забързаното и сиво ежедневие отпускайки се в някое луксозно бунгало и наслаждавайки се на живота на местните жители обитаващи красиви къщурки със сламени покриви.
 
По отношение на нощния живот, хубавото на Бора Бора е че той е също толкова живописен колкото и природата му. Интересно е че заведенията предлагат представления на местни артисти и музиканти, които ще ви пленят с комбинациите от различни обичаи и култури и ще ви накарат да се пренесете мислено в една истинска приказка. На острова ще можете да се насладите и на спокойствие, и на купони в типичен местен стил.
 
Бора Бора също предлага най – различни занимания - гмуркане, риболов, уиндсърфинг, каране на джет,  тенис, кану. Също така ежедневно се организират най – различни круизи, пътешествия и излети из острова.

3.424