© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

21 Март 11, 09:53
ТАЙЛАНД – Страната на усмивките, удивителната природа, древната култура и кулинарното богатство


 

 
ТАЙЛАНД – Страната на усмивките, удивителната природа, древната култура и кулинарното богатство
 
 
Тайланд е една от най-любимите дестинации на туристи от цял свят. Кралство Тайланд се намира в Югоизточна Азия, и граничи с Лаос и Камбоджа на изток, и Тайландския залив и Малайзия на юг и с Андаманско море и Мианмар на запад.
 
Защо да посетим Тайланд?
Тайланд е уникална с това, че може би е единствената страна в света, която е доста модерна, но е загубила много малко от културното си наследство. Най-видимите елементи на това наследство включва будизма; из цялата страна се виждат монаси и величествени храмове. Но уникалността на Тайланд не спира дотук. Вземете храната, например. Или пък архитектурата и историята. Какво ще кажете за музиката, танците и дори езикът?
Има още една добра новина. Тайланд е свободно и отворено общество и посетители са добре дошли в страната. Няма ограничения за това къде можете да отидете или какво можете да видите. Можете да наемете кола и да пътуват из кралството като посещавате храмове, исторически забележителности, национални паркове, планини, водопади, плажове, ресторанти и барове.
Вярно е, че не можете да карат ски или сноуборд. (Ако наистина мислите че зимата трябва да има тези неща зимата, да знаете че има ледена пързалка в Банкок.) Но за любителите на природата има изобилие от дейности на разположение, включително: Трекинг, каяк, рафтинг, туризъм, къмпинг, яздене на слонове, плуване в кристално чисти басейни в близост до водопади, колоездене и почти всичко друго, което можете да се сетите.
Тайландците обичат да купонясват. Тайланд, с изключение на сънливи села, предлага отличен нощен живот. Има барове, дискотеки, караокита и ресторанти в изобилие във всички големи градове и туристически дестинации.
Искате ли да се потопите в Тайланд и може би да научат малко тайландски? Може би да направите ново приятелство? Посетете места из кралстовото, които са непокътнати от туризма. Ще бъдете посрещнати дружелюбно от местните хора, които най-вероятно не говорят английски. Но вие си вземете разговорника и се забавлявайте!
И всъщност, ако трябва да сме честни, може да намерите сняг в Тайланд .. в увеселителния парк Dreamworld, който безкрайно ще зарадва вашите деца, а защо не и вас?
 
 
А ето и няколко любопитни факти за Тайланд:
-          Страна е често наричана ‘Страната на Усмивките’.
-          Цялото име на Банкок е най-дългото име в света. А ето го и него: “KrungThepMahaNakhonAmonRattanakosin MahintharaAyutthayaMahadilokPhopNoppharaRatchathaniBuriromUdom
RatchaniwetMahasathanAmonPhiman
AwatanSathitSakkathattiyWitsanuKamprasit
-          Белите слонове са на почит в Тайланд. Смята се, че носят мир и благополучие.
-          Тайланд е най-големия износител на ориз в света.
-          Настоящия крал Бумибол Адулядей се е качил на престола през 1946 и вече управлява цели 64 години.
-          Банкок се смята за най-горещата столица в света.
-          Тай боксингът е националния спорт в Тайланд.
-          В Тайланд Денят на майката и Денят на таткото се празнуват на рожденните дни на Краля и Кралицата.

 


3.9468