© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

21 Март 11, 10:04
КАКВО ДА ПРАВИМ И ДА ВИДИМ В ДУБАЙ?


 
КАКВО ДА ПРАВИМ И ДА ВИДИМ В ДУБАЙ?
 
 
Когато посетите Дубай, несъмнено ще изпитате затруднения с решението си кои атракции да посетите първо. Точно поради тази причина, Инес Травел ви предлага няколко предложения за най-вълнуващите и интересни екскурзии и места, които може да посетите докато почивате в Дубай.
 
 
1.      Полет със Seawings - Полетът представлява една магическа обиколна екскурзия на Дубай с хидроплан и дава възможност на клиентите си да се насладят на природната красота на ОАЕ. Seawings предлага на своите гости възможност да видят Дубай, както никога преди. Екскурзията е основно фокусирана над непрекъснато разширяващата се брегова линия на Дубай и ОАЕ. Ще се извисите над блестящите сини води на Арабския залив, и ще видите забележителностите на Дубай от комфорта и лукса на хидроплан Cessna.Това спиращо дъха пътешествие за 40 минути ще ви отведе на места като 5 звездния Burj Al Arab, най-високата сграда в света – Burj Halifa, великолепните Palm Jumeirah, Световните острови, Palm Island, Dubailand, Spоrt City, Burj Al Arab и много други.  Seawings също така предлага на своите гости различни промоции, които включват изискана вечеря, голф и други дейности за през свободното време из световно известните курорти в Дубай.
 
 
2.      Луксозен круиз на Bateaux Dubai – Насладете се на вълнуващ вечерен круиз на Bateaux Dubai. По време на круиза ще имате възможност да разгледате най-известните обекти в Дубай под звуците на класическа музика. Круизът продължава 2.30 часа. Ще бъдете посрещнати с напитка и хапки, последвани от четири блюда прясно приготвени на борда.
 
3.      Сафари в пустинята – Това незабравимо преживяване ще ви ви остане спомен за цял живот. Сафарито включва приключенско каране на джипове из пясъчните дюни. Следва посещение в бедуинския лагер, където ще сте посрещнати с вкусна вечеря, състояща се от традиционни арабски деликатеси, арабски танци и възможност да си направите типични дубайски татуировки. Предлагаме ви да се насладите на силно арабско кафе или чай, както и да вкусите от невероятното разнообразие на арабските наргилета.
 
4.      Посещение на зимния Ски Парк в Дубай – Зимният ски парк ви дава възможността да се насладите на сняг и студ през цялата година. Ски Парк Дубай е най-големия снежен парк с истински сняг и удивителни съоръжения. Предлагат се ски уроци, а тези които предпочитат просто веселие в снега могат да посетят пистата за бобслей, галерията за борба със снежни топки, или пък снежната пещера. Заснежените склонове и редовния снеговалеж създават усещане за една истинска снежна приказка.
 
5.      Игра с делфини в хотел Атлантис – Аквапаркът Adventure  е най-големия аквапарк в цял Дубай. Той също съдържа 7 единствени по рода си водни пързалки, като в сърцето на парка е почти отвесна пързалка, чието продължение е подводен тунел, минаващ по средата на басейн, в който плуват акули. Но най-интересното е ‘Заливът на делфините’ - свръхмодерния център за опазване и обучение на делфини. Гостите могат да се докоснат до животните, да поиграят с тях или просто да им се насладят в тяхната естествена страна.
 
6.      Посещение на фонтанът в Dubai Mall – Дубай Мол е най-големия търговски център в света. Има над 600 търговски марки и предлага едно върховно изживяване при пазаруване. Една от най-големите атракции в мола е най-големия фонтан в света. Той изстрелва вода на 150 метра и проекта за направянето му е на стойност 218 милиона долара. Фонтанът представя невероятно красиво светлинно шоу с над 1000 различни комбинации от цветове и движения в такт с музиката.
 
7.      Посещение на Пазарът на Златото (Gold Souk) – Пазарът се намира в старата част на Дубай – Дейра - търговския бизнес район на Дубай. В момента, в който влезете в пазара имате чуството, че сте казали’Сезам, отвори се’ и пред вас се е отворила пещерата на разбойниците откраднали огромни количества злато. На пазара ще можете да видите повече от 320 сергии, като има големи търговски вериги, както и индивидуални търговци на злато. Цената се определя на грам, а не според дизайна на изделията, но разбира се винаги имате възможност да спазарите и по-добра цена. Интересен факт е, че ежедневно на пазара се излагат около 10 тона злато.

А сега какво повече ви остава, освен да стягате багажа и да си направите една разходка до Дубай, където сами ще можете да се уверите в уникалността на всяко едно от тези приключенията.

3.4416