© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

21 Март 11, 10:04
Испания през пролетта

Пролетта наближава, а с нея и нуждата от малко почивка и зареждане с енергия. Испания е популярна дестинация за пътуващите през лятото, но малко хора знаят че през пролетта тази красива и слънчева държава може също да предложи много на посетителите си.  Има за всекиго по нещо – за футболните запалянковци, за купонджиите, за ценителите на изкуството и интересната архитектура, за любителите на вкусна храна.

Инес Травел ви предлага най-различни предложения за екскурзии в тази слънчева страна. С нас можете да посетите Коста Бланка и Коста Брава където имаме програми организирани за всички възрасти на страхотни цени. Може и да се разходите до слънчевия курорт Коста дел Сол, където ще бъдете настанени в луксозен хотел, и ще можете да посещавате близките голф игрища, плажове и съседните селища. Също така ще бъдете всекидневно развличани с програмата на хотела. А защо не посетите Барселона или още наричаната Перла на Средиземноморието? Инес Травел организира различни екскурзии до красивата Барселона, където ще можете да се насладите на един от най-красивите градове в Европа, да видите едни от най-интересните архитектурни творения, да гледате борба с бикове, да се полюбувате на красиво фламенко, и да се запознаете с едни от най-слънчевите и дружелюбни хора.

И ако вече сте решили да пътувате ето и малко интересна информация за испанците:

  • Испанците са отворен и възпитан народ. Те са много приятелски настроени към чужденците, като често показват добро чувство за хумор и не е нетипично непознат да се присъедини към вашата компания в ресторант или в заведение.
  • Често испанците си подвикват един на друг, но това не значи че се карат; просто са по-темпераментни в начина си на разговаряне.  Също така и говорят много бързо.
  • Испанците се хранят по по различен начин от нас. Те не закусват, и вечерят много късно – чак към 22.00 часа.
  • Като втора религия в страната се смята футболът.
  • Преди да излязат на заведение, испанците от всички възрасти обичат да си пийнат в къщи.
  • За испанците трите часа между 13.00 и 16.00 се смятат за сиеста, и е неработно време във всеки един магазин.
  • На територията на Испания има най-много лозя от която и да е друга държава в света.
  • Испанците са разрешили нудизма навсякъде в страната си.
  • Едно често срещано хоби за испанците е лотарията.

3.348