© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Новинки

21 Март 11, 11:01
Търсене в тълпата
Докато все още чакаме летящи автомобили или домашни реактори, технологията напредва стряскащо.
Всъщност 2011 ще бъде годината, в която технологиите за пътуване ще станат ежедневие.
Игнорирахте ли до сега преимуществата, които могат да ви донесат технологиите докато обикаляте земното кълбо? Време е да се присъедините.


Търсене в тълпата (Crowd-sourcing) Отговорът на въпросите ви на път.

Все по-лесно е да се намерят отговори на въпроси, свързани с пътуване с помоща на социалните мрежи. Търсите приятел за компания на полета до Лондон. Използвайте Planely (www.planely.com) социалната мрежа за пътници. Искате да летите? Скоро група хора използваха Twitter да убедят KLM да организира специален полет за тях до Маями за Ultra Music Festival. Намериха 351 пътници за да напълнят самолета. Groupon (www.groupon.com) за специален чартър за приятели? Супер а?

Foursquare използваха големият обем от съдържание генерирано от потребители за да създадат наръчник за пътуващите в Америка. Mediamatic имат техен собствен наръчник за изкуство и култура базиран на търсене в тълпата.

Умните телефони (Smartphones): Билетът към света.

Няма значение дали софтуерът е Apple iOS или Android. Телефоните вече са повече компютри и по-малко телефони. има ли нещо което не могат да постигнат, когато става въпрос за пътуване?

Google Maps предоставя навигация с вътрешният GPS. С 3G или Wi-Fi връзка имате възможност да обновявате блога си или да качвате снимки и видео от телефона си. Можете да обновявате информацията за пътуването във Facebook или Twitter.

Приложенията: Отключете телефона си.

Но телефонът е нищо без приложенията.
Търсете места за хранене чрез Urbanspoon( www.urbanspoon.com), четете ревюта на потребители от Foursquare (www.foursquare.com), дайте оценка за най добрите самолетни места с SeatGuru's app (www.seatguru.com/articles/mobile_launch.php).

Едно от приложенията, което привлича голямо внимание е Word Lens за iPhone. Програмата превежда в реално време уличните знаци. Насочете камерата, снимайте и сте готови.
Lonely Planet има доста градски гидове за iPhone, които работят с карти офлайн. Това значи, че няма да ви се налага да плащате безумно скъп трафик на данни за да намерите хотела си или поредната забележителност.

Wi-Fi на борда.

Все повече авиокомпании предлагат безжичен достъп до интернет в самолетите, което не ви ограничава до забавленията на борда по време на дългите полети.
До момента услугата не се радва на голямото внимание, което бе очаквано, но с настъпването на смарттелефоните и iPad, конкуренцията ще свали драстично цената на услугата.

6.4579