© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Новинки

21 Март 11, 11:02
Мароко планира да удвои броя на туристите.
Мароко се надява да привлече повече туристи в средиземноморските и океанските си крайбрежни региони. В действителност има за цел да удвои броя на пристигащите туристи до 2020 година.

Цифрите говорят сами за себе си:
през 2001 г., 4,4 милиона туристи са дошли в Мароко, а през миналата година са пристигнали 9,2 милиона. Като се има предвид световната финансова криза, увеличаването на опасенията за посещение на мюсюлмански страни и силната конкуренция в туристическата индустрия, това е много добро постижение. Все пак мароканците не спират до тук, а планират да увеличат тазгодишното число два пъти до 2020 г. и имат волята и парите да го постигнат.

Каузата на Мароко е подкрепена, поне до момента, от много арабски обещания и няма признаци, че тази тенденция няма да продължи. Кралят на Мароко, Мохамед VI, даде да се разбере, че туризмът и популяризирането му е основен приоритет за страната през следващите години. Освен очевидните финансови преимущества, увеличението на входящият туризъм ще отвори Мароко към едно по висше ниво на културен обмен, което, в повечето случаи, увеличава стандарта на страната.

Друго огромно преимущество е пазара на труда. Както много развиващи се страни по света, Мароко разчита много на туризма да поддържа ниска безработица и едно от намеренията зад новия план за промотиране е да създаде около 147 000 нови работни места в туризма. Благодарение на успеха през последните години целите заложени в Мароко не са нереалистични

3.4412