© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

21 Март 11, 14:27
За една по-добра почивка

Малко българи са наясно, че съществува самолетна линия София-Варна, и че тази линия е била рентабилна през годините преди ’89. Даже много рентабилна според изказванията на туристи от онова време, твърдящи, че до морето са пътували само със самолет. А днес, почти никой не е наясно с тази възможност, въпреки че тя все още е налице.

Самолетни билети

Да се запознаем с фактите - ако резервираме билетите си от по-рано (месец-два, а ако имаме възможност и по-рано), то цената не надвишава тази за бензина отиване и връщане до морето. Естествено, таксата е за един човек, но все пак си заслужава, особено по време на активния отпускарски сезон. Все пак по този начин се избягват колоните от нервни шофьори и уморителните шест часа каране за водача (който два дни след това не може да се съвземе от пътуването, и хич не му е до плаж). А да не говорим за хората,които по една или друга причина са избирали нощния влак годони поред - за тях самолетът е направо спасение от душните купета и пияните младежи, пеещи неприлични песнички.

Самолетни билети за въпросната дестинация има - пътници май не много. Даже наскоро една от евтините авиокомпании отмени полетите си през зимата, защото тогава няма никакви пътници.

Има опасност и други полети по същата линия да бъдат закрити, за което туристите могат могат само да съжаляват. Все пак, когато човек е тръгнал на почивка, би могъл да си позволи най-доброто и в пътуването. Особено при положение, че планирането на една отпуска започва от края на зимата, заради по-ниските пакетни цени, които хотелите предлагат при по-ранна заявка. Защо да не се резервира тогава и билет?

Единственото неудобство е чакането на самото летище. Но пък и този проблем си има решение - от доста време повечето компании предлагат онлайн чекиране. Тогава, защо да хабим сили и нерви по пътищата и влаковете - инвестирането в самолетен билет е инвестиране в по-добра почивка.

Самолетни билети


0.0989