© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

21 Март 11, 18:07
Тунис


В последно време, като една от най предпочитаните дестинации за пътуване по света се явява разположената в Северна Африка държава – Тунис. Предпочитат я всички туристи посетили повечето Европейски курорти.
Тунис е различно, интересно и загадъчно място. Наричат го още “Музей под открото небе”. Тук ценителите на историята ще открият древни паметници на цивилизации, които нямат равни на земята, а почитателите на плажната релаксация ще могат да оценят по достойнство белия пясък и топлите води на Средиземно море. Не е случаен и факта, че по улиците на един от най-посещаваните курортни градчета – Хамамет, са се разхождали знаменитости, като: Флобер, Чърчил, Мопасан и още много други известни особи.

Тунис е различно, интересно и загадъчно място. В това ще се уверите като се възползвате от богатата екскурзионна програма с посещение на Картаген, столицата Тунис, Сусс, Кайруан и др.

ГРАДОВЕ И КУРОРТИ
Отделно внимание заслужават градовете на Тунис.
Столицата на страната – едноименният Тунис. Съвременен мегаполис, където архитектурата на нашето време и древните паметници съжителстват заедно.

Хамамет – прекрасен курортен град, намиращ се на 65 км от столицата. Известен е още с близо 14 километрова брегова ивица.
В северната част на Хамамет, се намира курортното място Набул, а в Южен Хамамет се намира новият туристически район Жасмин Хамамет.
Хотелите са разположени в три линии, превъзходната крайбрежна улица изпънлена с типични за това място барчета и кафенета е винаги оживена. Паркове с фонтани, голф игрище, казино, дискотеки, ресторанти.
Третият по големина след Тунис и Сфакс – град Сус е прекрасно място за активен отдих. Историци твърдят, че този град е по-древен дори от Картаген.
Днес Сус се слави с модерни хотели, прекрасни плажове с бял пясък, дискотеки, ресторанти.

Порт Ел Кантауи - Град в града. Така се нарича световно известната курортна зона, разположена в северната част на Сус. Това е самостоятелен туристически копллекс, състоящ се от неголям пристан за яхти. Привличащите със своя арабски колорит заведения, изобилие от зеленина, множество барове, ресторанти и хотели.
В Порт Ел Кантауи има голф игрище, комплекс от съврвеменни ресторанти с най-популярния бирен бар, където се вари светла бира “Brau”. И още, център за подводни спортове, ботаническа градина, тенис кортове.

3.4225