© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

21 Март 11, 21:57
Дубай



Дубай

 По Ваше желание LVM International предлага настаняване в хотели категория 2 – 5 звезди и туристически услуги в  други градове на Обединените Арабски Емирства : 

 


Abu Dhabi

Ajmān

Al Ain

 

 

Dibba Al-Fujairah

Dubai

Fujairah

 

 

Ras al-Khaimah

Umm al-Qaiwain

Sharjah

 Цените на самолетни билети за интересуващите Ви дати на пътуване можете да проверите в нашия сайт, където можете да направите и online резервация.

 Дубай е заобиколен от Персийския залив на запад и нищо освен пустинята от всички останали страни. Огромните пясъчни простори  не ограничават размерите на града – петролното богатство, булдозерите и заводите за опресняване на морската вода в съвкупност  помагат за култивиране на пустинята. Като прибавите и пресушаването на части от морето за проекта на Палмовите острови (The Palm Islands) ще се убедите, че Дубай се простира далече зад границите на първоначалната си територия.

 Забележителности като тези на Бур Дубай, градския район на север от Пролива, могат да се разгледат с ходене пеша, когато времето  е подходящо (обикновено това е между ноември и април). Не забравяйте да си носите здрави и удобни обувки, слънчеви очила , нещо за предпазване от слънцето, както и подходяща шапка.

Извън ветровития район на Пролива вие няма да срещнете много пешеходци.

 Това не е резултат на някакви забрани за населението  - в действителност жените в Дубай стават все по-забележими в обществения живот на страната, а просто защото местните хора не са склонни да се присъединяват към пословичните „бесни кучета и англичани”, които бродят из града в обедния пек. Друга причина е, че поради сравнително ниската цена на колите  и бензина местните жители едва ли се нуждаят от развита обществена транспортна система.

 Основното място за влизане в Дубай е Дубайското Международно летище (www.dubaiairport.com) , което е на няколко минути разстояние от центъра на Дейра.

След разширението му, което погълна 540 миллиона американски долара, този оживен средноизточен център за превозване на пътници и товари разполага с футуристичен нов терминал  и кула за управление на полетите , както и с още по-голям безмитен магазин. (Dubai Duty Free).

 Дубайското летище е база на печелилата много награди Национална въздушна компания Еmirates и се обслужва от най-големите въздушни линии, както и от партньорите на Emirates от Европа и Азия – British Airways, Lufthansa, KLM, Air France и други. Малейжа  (www.malaysiaairlines.com) доскоро предлагаше единствения директен полет  до и от Съединените Щати , но сега Emirates (www.emirates.com), чиято мрежа от линии стига до Южна Африка и Австралия, също има директни полети до Ню-Йорк. От Европа до Дубай полетът трае около седем часа, а от Ню-Йорк – 13 часа. При излитане от Дубай не се заплащат летищни такси.

 За повечето посетители на Дубай неговите избрани обекти – от културните до тези за почивка и спорт – са просто странично занимание или запълване на времето между посещенията на главната цел: магазините. За пристастените купувачи, мъже и жени, Дубай е истински рай. Има удивително разнообразие от  стоки за различните бюджети и вкусове, а много стоки не се облагат с данъци.

 Признавайки популярността на града сред купувачите, през 1996 г. градското управление въведе практиката  на едномесечен празник на пазаруването, наречен Дубайски Фестивал на Пазаруването, или ДФП (Dubai Shopping Festival, DSF).Така че всеки януари тук цари карнавална атмосфера и има много допълнителни инициативи, предназначени за туристите.

 Като признание за успеха на ДФП бе измислен и добавен към календара втори фестивал наречен Дубайски Летни Изненади (Dubai Summer Surprises, DSS). Това оживява града по време на по-тихите (тоест горещите) месеци от юни до септември. Разбира се, световноизвестният безмитен пазар на Дубай работи през цялата година.

 

Insight  Pocket Guide Dubai


3.5916