© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

21 Март 11, 22:04
Тайланд



Тайланд

Кралство Тайланд е държава в Югоизточна Азия, известена още с името Сиам. Тайланд или Пратет Тай в превод означава “Земя на свободните”. Посещавайки Тайланд ще срещнете древна култура и динамична модерна епоха, традициите не отстъпват пред нашествието на новостите.

 

Бангкок се обслужва от над 50 международни авиолинии, представляващи почти всички най-големи въздушни превозвачи в света. Повечето международни и вътрешни полети пристигат на новото международно летище в Бангокок (Суварнабуми), на юго-изток от града.

 

Старото летище Дон Муанг е официално отворено отново през 2007 г. и се използва за вътрешни и чартърни полети. Международни полети  пристигат и в Пукет, докато летищата като Чианг Май рядко приемат междунардони полети, и то предимно от съседните южноазиатски държави.

 

От София за Бангкок директни полети няма. Най-удобно се пътува с Turkish Airlines за около 11 часа. Полетите от Истанбул са всеки ден в сравнително удобни часове.

С Aeroflot през Москва пътувате всеки ден за Бангкок, с връщане в дни понеделник, сряда, петък и неделя.

 

Могат да бъдат използвани  и Austrian Airlines и  Lufthansa  с прикачване във Виена и Франкфурт. Неудобството е, че трябва да пътувате няколко часа на Запад, за да се върнете после на изток. Удачни са полети с повече прикачвания през ОАЕ: София – Атина – Дубай/Бахрейн - Бангкокл

 

Бангкок със своите 8 милиона жители несъмнено е най-големият град в страната. Тук Изтокът среща Запада. Ще откриете задръствания, оживени тълпи, високи административни сгради, нощен живот, огромни търговски центрове. Разхождайки се из тихите странични улички обаче, ще откриете пищно украсени храмове, пълни с огромни позлатени статуи и забързани монаси облечени в оранжеви роби.

 

Миналото на Тайланд, представено в изкуството, архитектурата и религията, само по себе си е достатъчна причина да посетите страната. Но ако към изобилието на природната красота, удобен транспорт до всички райони и прекрасна кухня добавите традиционната дружелюбност и гостоприемство на тайландците, ще получите изключителна страна.

 

За повечето туристи в Тайланд първата спирка е Бангкок. Политическият и търговски център на страната е шумен, често влудяващ град, предизвикващ различни емоции. Тук ще откриете великолепни храмове и дворци, ресторанти от световна класа, изключително интересни музеи и единствен по рода си нощен живот. Изгряващото слънце, докосващо крайречните храмове по бреговете на Чао Прая – главният воден път на града, е една от най-възхитителните гледки в Югоизточна Азия.

 

След Бангкок се насочете към провинцията - място, което едновременно успокоява и зашеметява. Там ще откриете необикновени храмове, построени с изключително пищни архитектурни стилове; вековни градове на силни, отдавна изчезнали империи; натежали от плодове лодки, плъзгащи се бавно по спокойни канали; великолепно украсени слонове и какво ли още не.

 

Само на няколко часа път от Бангкок можете да посетите плажния курорт Патая. Курортният град на Източното Крайбрежие се ползва с особено голяма популярност. Всяка година милиони туристи наводняват града, за да се насладят на високите хотели, спокойните частни пансиони, шумните дискотеки, елегантните ресторанти, сувенирните магазини и безбройните нощни клубове, допълващи няколкото голф игрища от световна класа и всички дейности, свързани с океана, които можете да си представите.

 

Крайбрежието след Патая разкрива две основни перли – Ко Самет и Ко Чанг, както и множество градове с различна степен на привлекателност. Онези, които търсят идеалната тишина на самотен тропически остров е добре да се насочат към Ко Чанг, където чистите вълни се разбиват в прекрасни бели плажове.

 

Ко Самет е малък клиновиден остров, който ще Ви очарова с прекрасните си пясъчни плажове и кристално чистата си вода. Той е привлекателен както с относителната си близост до Бангкок, така и с обикновения си начин на живот, който е рязък контраст с атмосферата на Патая.

 

Един от любимите курорти на милиони туристи е Ко Пукет. Тук ще откриете оградени от палми белоснежни пясъчни ивици и спокойни изолирани скалисти заливи.

Друг безспорен фаворит е Ко Самуи – безгрижно и подчинено на удоволствията място. Претъпкани, оживени плажове се простират на няколко минути разстояние от широки, почти пусти заливи. 


3.435