© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

22 Март 11, 12:57
Кога да заминете за Тайланд ?
Кога да заминете за Тайланд ?

 Повечето туристи посещават Тайланд през относително хладния и сух сезон от декември до февруари, когато вали рядзко и температурите са в поносимия интервал от 28 до 32 градуса (Ако ще пътувате из планините, вземете си пуловер – вечер температурите могат рязко да паднат.) Недостатъци са, че по това време популярните дестинации са пренаселени и е възможнода има недостиг на хотелски стаи и самолетни билети.

 По време на туристическия сезон цените обикновено са по-високи и е по-трудно да се намери транспорт в страната. Най-горещо е от март до май или юни – температурите могат да достигнат 38 градуса, особено в равнините на североизток, а високата влажност (около 80%) може да направи пътуването неприятно.

 Влажният сезон продължава от юни до ноември и може да се окаже  най-приятният период, през който да се насладите на страната, без да се срещате с ордите туристи.

Тези месеци са „дъждавния” сезон – почти сигурно е, че следобяд ще вали. През остатъка на деня обикновено ще е сухо, макар и облачноСилните мусони, траещи  по няколко дни, са относително редки.

 Другото предимство на пътуването по това време на годината е, че природата е наситено зелена, оризовите полетаса пълни с вода, а дърветата цъфтят.

В повечето хотели има много свободни стаи и е по-лесно да се йнгажира местен транспорт. Цените са много по-ниски, отколкото през периода декември – март. 

Обувки онлайн


3.7427