© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 13:26
Нощни екскурзии в Санкт Петербург
Нощни екскурзии в Санкт Петербург през този сезон

 

 
На туристическия пазар в Санкт-Петербург се появи ново уникално предложение – нощни екскурзии в Петропавловската крепост. Двучасовата екскурзия "Нощните тайни на крепостта" се провежда по вода и суша и се състои от три части. Както съобщава Северо-Западното отделение на Руския съюз на туристическата индустрия, първото действие на театрализованата екскурзия е разходка по Нева с последващ десант на Комендантския пристан у Невските врати. 

В тази част екскурзиантите се запознават с историята на строителството на Петропавловската крепост и свързаните с нея водни традиции.
 
Второто действие е пешеходна екскурзия по нощната крепост с потапяне в историята благодарение на реконструирани събития от живота на крепостта от XVIII век до наши дни. Участниците се пренасят в миналото, стават очевидци  на известни събития, случили се в Петропавловската крепост през различни епохи, срещат се с герои от тези събития, научават техните истории от първо лице.
 
И накрая, трето действие - обзорна панорама на града и Нева с вдигането и разделянето на Троицкиия и Дворцовия мостове от Невската куртина /част от Петропавловската крепост, гледаща към реката/, достъпна за посещение само за изключителни  знаменитости и държавни ръководители.
 
Екскурзията е създадена с участието на сътрудници от Държавния музей по история на Санкт-Петербург "Петропавловска крепост". Всички театрализовани постановки са максимално достоверни. Всяка вечер в 23.30 часа екскурзията започва от причала с лъвовете на Адмиралтейския крайбрежен булевард. Цената на екскурзията е 1250 рубли / около 33 евро /.

3.4473