© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Новинки

22 Март 11, 13:39
България: утвърден е редът за издаване на визи за руски граждани


 
България: утвърден е редът за издаване на визи за руски граждани

 Българското външно министерство публикува условията за оформяне на визи за руски граждани от Консулската служба при Посолството на Република България през летния сезон на 2010 година, започвайки от 18 май, сообщава АТОР.

 Визите ще се оформят в най-кратки срокове от момента на подаване на заявления в Консулската служба. При обработката на заявленията за издаване на визи от организирани туристи няма да се взима предвидената в Съглашението за упростено издаване на визи такса в размер на 70 евро даже в случаите, когато заявлението е подадено за помалко от три дни до датата на отпътуване.

 Безплатни визи, както и по-рано, ще се оформят на лица, участващи в младежки спортни мероприятия, научни, културни, творчески дейности и техните съпровождащи; ученици, студенти и преподаватели, целта на пътуването на които е обучение или образователна квалификация; научните работници, пристигащи за провеждането на научни изследвания; представителите на нетърговски организации на възраст до 25 години, участващите в семинари, конференции, спортни, културни или образователни събития; участниците в официални програми за обмен, организирани от градове-побратими; близки роднини на граждани на Руската Федерация, законно пребиваващи на територията на Република България.

 Освен това, по искане на организраните туристи ще се оформят двукратни входни визи. На граждани на РФ, имащи недвижима собственост в България и членовете на техните семейства, след съгласуване с ДКО, ще се оформят многократни входни визи със срок на действие 2 години.

 И, накрая, тези, които искат да проведат своя отпуск в дома или апартамента в България, принадлежащ на руски гражданин, ще оформят визи при предоставяне на нотариално заверено съгласие на собственика на имота.


0.0836