© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

22 Март 11, 13:48
Ползите от самолетни билети в „бизнес-класа” на земята


 
Ползите от самолетни билети в „бизнес-класа” на земята

 

Самолетните билети в бизнес-класс — това е своеобразен all inclusive, предполагащ маса бонуси и предимства. Да започнем с това, че за тези пътници е оптимизиран самият процес на купуване на самолетен билет.

Ако за стандартните билети в иконом-класа обикновенно се продават с фиксирани дати за отиване и връщане, то самолетните бизнес-билети може да купите с открита дата (или без проблеми да я промените при необходимост). Взема се предвид и такъв съпътстващ деловата дейност фактор, като непредсказуемостта. В случай на промяна в плановете, притежателят на самолетен билет в бизнес-класа има право лесно да измени маршрута или даже да се откаже напълно от полета ида си получи обратно парите. 

Внедраването на електронните услуги предоставя възможност на пътниците бизнес-класа при резервацията на билет веднага да си запазят и конкретно място в бизнес- салона. Оптимизиран е и процеса на транспортиране на бизнес-клиента до летището за полета. Достатъчно е оставите своите координати, и специално такси ще Ви вземе в нужното време от вкъщи, офиса или хотела и максимално бързо сигурно и комфортно ще Ви достави до летището. Подобна услуга се предлага от всички водещи европейски и руски авиокомпании.

Сега за най-неприятната част от полета — регистрацията и чакането на летището. Тези два момента най-силно могат да развалят настроението даже на обикновенните пътници. А за деловите хора няма нищо по-лошо от чакането на опашки и бездействието. Със самолетен билет за бизнес-класа, вероятността това да Ви се случи е практически сведена до минимум. Цялостният престой на бизнес-клиентите на летището е обмислен до най-малките подробности. Те се ползват с приоритет при регистрацията, извършвана на отделни гишета. Главната полза от това е че могат да се явят на регистрация за 30 минути до полета. Немската Lufthansa е отишла още по-напред: да се зарегистрираш на неин полет можеш с един SMS (наистина, това засега е възможно само в Германия). 

Чакането за качване в самолета не може да бъде спестено дори на пътниците с билети за бизнес-класа, но авиокомпаниите правят всичко възможно то поне да не бъде скучно, уморително, и безполезно. С какво само вече не са оборудвани залите за изчакване преди полет предназначени за деловите пътници! Това не са просто удобни кресла и уютни барове, в които можете да прочитете преса и да пийнете преди полета нещо ободряващо. Днес това са цели бизнес-центрове с перфектни комуникации, където можете да прведете официални, кондифициални или неформални преговори, да обработите изпратите и получите информация и документи, да извършите всякаква бизнес дейност във важен за Вас момент. А ако нямате неотложна работа, а полетът се задържа, можете да гледате телевизия или да се забавлявате в интернет, да закусите или дори да се освежите като вземете душ. Някои компании организират в самите зали за бизнес-клиенти щедри шведски маси от които е резонно да се възползвате, особено преди дълъг полет. Тогава в лайнера можете да се посветите изцяло на работата си или да се наспите. Това е още един начин за пестене на така ценното за деловите хора време!

Някои авиокомпании към набора от предполетни възможности добавят още услугите на стаи за деца и библиотеки, фризьорски, козметични и дори SPA-салони. Например, в Heathrow бизнес-пътниците на British Airways могат да се възползват тук от всевъзможни сеанси за релаксация. Сред най-популярните са терапия, стимулираща работата на сърдечно-съдовата система, точков масаж срещу отичане на стъпалата, тонизиращи процедури за лицето и общоукрепващи парни вани.

 И което е още по-приятно, няма да Ви се наложи да плащате за това нищо. Нужно е само да успеете да се възползвате от всичките тези блага, включени в тарифата на самолетни билети  "бизнес-класа".


6.9185