© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Любопитно

22 Март 11, 13:50
Ползите от самолетни билети в „бизнес-класа” във въздуха


 
Ползите от самолетни билети в „бизнес-класа” във въздуха

 

Те са очевидни за всеки поне веднъж летял на самолет. Преди всичко това е голямото лично ппространство на борда.

 Даже в самолетите, ориентирани изключително само на чартърни полети, в салоните бизнес-класа са увеличени разстоянията между редовете и ширината на креслата. А на лайнерите, изпълняващи редовни полети, посоченият въпрос е решен направо радикално. В своите прес-релизи авиокомпаниите с гордост отбелязват всеки спечелен сантиметър пространство. Цифрите са направо впечатляващи: разстоянието между креслата в бизнес-класата на межконтиненталните полети на Lufthansa е 152 сантиметра, докато в "иконом" само 81 см.

 В British Airways са решили въпроса още по-радикално, напълно изменяйки реда в салоните на бизнес-класата за далечните полети. Креслата не стоят в привичните редове, а по двойки обърнати едно към друго и по този начин се печели още пространство. При това пътниците не изпитват никакъв дискомфорт и неудобство. Не искате да гледате на човека срещу Вас? Едно движение, и креслото се отделя с непроницаема преграда. Искате да спите? Едно натискане на копче, и седалката се превръща в самостоятелно пълноценно легло, разгъвайки се абсолютно хоризонтално. Остава само да поставите специални наушници, и пълната шумоизолация Ви е гарантирана. Какво ви е нужно още за пълноценен сън? Само мека възглавница, одеяло и пижама. Желанието на клиента е закон: в бизнес-класата на British Airways осигуряват и тези удоволствия.

 Имате по-важна работа от съня? Натискате друго копче, и леглото заема положение на легнала буква Z. Както са изяснили английските специалисти, подобен зигзаг е идеаленза отпускане на организма. В това положение можете удобно през целия полет да четете или да гледате кино. Освен това подлакътниците на и без това достатъчно широкото кресло се прибират, с което получавате допълнителна свобода за тялото.

 Подобни кресла-легла има и на авиоланерите на други компании летящи по далечни дестинации. В това число са Lufthansa и Air France, Iberia и Air New Zealand, Emirates и Singapoure Airlines.

 Но авиокомпаниите адаптират за бизнес-клиентите и салоните на самолетите и за кратки полети в рамките на Европа. Например, Lufthansa съзнателно продава на тези маршрути по-малко самолетни билети. В резултат на това средните места в салона винаги остават пусти, което позволява пътниците да се чувстват по-свободно.

 Техническата екипировка на салона в бизнес-класата включва минимум: аудио- и видеосистеми с персонални монитори и слушалки, комплект дискове с музика, филми, компютърни игри, възможност за гледане на множество телевизионни канали на различни езици, възможност за включване на ноутбук, безжична интернет-връзка, избор на актуална преса и личен комплект с различни кремове, паста за зъби и освежаващи салфетки. Често тук добавят персонална подвижна масичка (не тази за хранене, а друга за работа) с индивидуално осветление и принадлежности за писане. Но навярно, най-важната услуга, която предлагат някои авиокомпании е възможността да поддържате непрекъсната връзка със земята! Бизнес-пътниците получават в свое разпореждане вградени в креслата спътникови телефони, по които могат да звънят до всяка точка на света. Подобен сервис се предлага, например, у Singapoure Airlines, British Airways и JAL.

 И накрая за храната. Освен значително разширеният в сравнение с иконом-класата асортимент от блюда и напитки, наличието на дизайнерски салфетки, порцеланова посуда, посребрени прибори и кристални чаши, бизнес-класата предоставя на деловия човек пълна свобода в избора както на времето за хранене така и на храна от богатите менюта на различни национални кухни. За да почувствате размаха например, само на руската "Трансаэро" клиентите избират от над 30 блюда от вегетарианска и низкокалорична храна до традиционната европейска, източна и мюсулманска кухня.

 И още, в бизнес-класата несъществува понятието "хранене по разписание". На далечните полети на борда на самолета авиокомпаниите организират шведски маси с неограничен достъп за клиентите от бизнес-класа. Тези от Вас, които се страхуват от такива "безлимитни" съблазни, могат да измислят свой режим на хранене – достатъчно е само предварително да предупредят стюардесите. Ако за Вас по-важно от храната е да се наспите, може да се възползвате от предложението "закуска в леглото". В този случай избраните от Вас блюда ще ви бъдат поднесени малко преди кацането, но точно за толкова време, за да можете спокойно да им се насладите, а след това да се приготвите за слизане.


Обувки онлайн


5.1165