© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Полезно

22 Март 11, 14:17
Визи за Дубай

 

Визи за Дубай

 

Изисквания и необходими документи за получаване на туристическа виза за Дубай 

I. Необходими документи и изисквания:

1. Цветна актуална снимка, която да отговаря на следните изисквания:

- лицето да бъде снимано в анфас на бял фон с размер 4,3 х 5,5 см

- снимката да бъде в .jpg формат с размер 40 КВ

2. Ясно цветно копие на международния паспорт в .jpg формат

3. Информация относно полетната информация (номер на полет, дата и час на кацане, номер на полет, дата и час на излитане)

4. Контактни телефони на туриста: настолен домашен или служебен, мобилен телефон, тел. за спешна връзка с член на семейството.

 

II. Информация относно процедурата по полагане на туристическа виза

Туристическата виза е валидна в рамките на 60 дни от датата на издаването и продължителността на пребиваване на територията на OAE е 30 дни от датата на влизане. Туристическата виза може да бъде само еднократна. При повторно желание за полагане на виза се повтаря пълната процедура по кандидатстване за виза, заплаща се консулска такса и в допълнение към необходимите документи за виза се прилага цветно копие в .jpg формат на поставения печат за напускане границата на ОАЕ.

 

Важна информация:

1.  Процесът на разглеждане на заявката за виза започва от следващия работен ден след получаване на заявката. Почивните дни в OAE са петък и събота.

2.  Няма бърза процедура за разглеждане на документите и разрешение за виза. Получаването на виза става за 4-5  - в отделни случаи до 10-15 дни. дни след приемане на заявката.

3.  При съмнение за нарушение законите на страната при предишни визити, фигуриране в черен списък, самостоятелно пътуване без придружител на млади жени под 35- 36 години разглеждането на документите може да отнеме допълнително 2-3 работни дни.

4.  Международният паспорт трябва да има валидност минимум 6 месеца преди дата на на пристигане в Дубай.

5.  След приемане на заявката за виза се заплаща пълната такса в размер на 75 евро, независимо дали заявката е одобрена или отхвърлена.

6.  Ако туристът просрочи визата за престой в Дубай, при напускане на границата ще му бъде наложена глоба от имиграционните власти.

7.  Притежателят на туристическа виза за Дубай НЯМА право да работи на територията на ОАЕ, независимо дали получава или не съответно заплащане за труда си.

8.  Притежателят на туристическа виза може да влезе на територията на ОАЕ само от Дубай, Шаржа и Абу Даби.

9.  Всеки пътник задължително трябва да разполага с медицинска застраховка, валидна за територията на ОАЕ и да я носи със себе си. Без медицинска застраховка на пътника ще бъде отказано влизане в страната.


3.4445