© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 15:55
Уикенд във Великобритания

Никой не може да се осъмни във факта, че Обединеното кралство е една от най-великите страни в света. Неговото величие би могло да очарова всеки един посетител. Ще ви трябва поне една година ако искате да се запознаете с всички забележителности. Но все пак има няколко неща, които е задължително да се видят. Тези природни и исторически забележителности могат да се посетят за по-малко време, но естествено няма да може да се обиколят обстойно. Уикенд във Великобритания определено е едно добро решение, особено ако не сте били там.

Отдолу са изброени, някои много известни замъци, църкви, галерии във Великобритания


Замъка в Единбург

Единбург се явява като столицата на Шотландия. Замъка Единбург определено е една от най-големите забележителности не само в Великобритания но и в целия свят. Замъка се е превърнал в символ на града. Ежегодно се посещава от милиони посетители идващи от „края на света”. Историята на замъка се равнява на повече от 1000 години. Замъка се намира на известната скала Единбург. Ако искате да се докоснете до магическата история на обединеното кралство, тук определено е точното място и ще си обясните защо е толкова популярен.

Единбург има хилядолетна история. Улицата, която води до замъка е считана, че там е била построена първата къща в града, известна като Роял Миил.

Катедралата Кентърбъри

Великолепната катедрала е една от най-популярните туристически атракции в Обединеното кралство. Катедралата е разположен в центъра на чаровния град Кентърбъри. Можете лесно да се стигне с кола до там и да паркирате в центъра на град Кентърбъри. Градчето е доста малко и ще ви трябват само десет минутки, за да излезете отново на някоя от магистралите.

Можете да вземете влак от Лондон до Кентърбъри от  Източната част на лондонската гара. Църквата е в непосредствена близост на двете гари. Ако предпочитате автобуси ежедневно се движат по линиите.

Понякога Катедралата е затворена (или части от нея) за туристи. Позволява се на туристите да се снимат в катедралния храм "обаче трябва да се правят снимки за лична употреба”.  Катедралата има дълга история. Тя започва когато папа Григорий Велики иска" Св. Августин " да отиде като мисионер и да установи мястото си в град Кентърбъри. През 1170 година архиепископ Томас Бекет е убит в Кентърбъри и в негова чест е изградена тази катедрала. От тогава до ден днешен поклонници от целия свят идват да се поклоняват в нея. Катедралата е известна с красивите си витражи. Много от прозорците оцелели от последната част на 12-ти век и началото на частта от 13-ти век.

Национална портретна галерия – Лондон

Тримата мъже, които са отговорни за създаването на  Националната портретна галерия в Лондон са Филип Хенри Станхоуп, 5-ти граф Станхоуп, Томас Бабигтън Маколи и Томас Карлайл. Граф Станхоуп се опитва три пъти да предложи идеята на Камарата на общините и най-накрая през 1856 г. той успява. Националната портретна галерия в Лондон е официално създадена на 2 декември 1856 година. Уилям Шекспир е първият портрет, композиран в нея. 

В oсновната колекция в Националната портретна галерия в Лондон съдържа над 10 000 портрети. Четири хиляди от тях са картини, скулптури и миниатюри, от които 60% се излагат редовно. Има и 6000 недовършени работи върху хартия, показани на ротационен принцип. Националната портретна галерия в Лондон и притежава огромен архив от снимки. Целта на първичната колекция е да покаже портрети на велики мъже и жени.

Сградата на Парламента

За една страна парламента не е само сграда в която се приемат законите, но е и символ на националната идентичност. Един от най-старите и може би най-големите ръководните органи в света, е сградата на Парламента в Обединеното кралство. Сградата на Парламента има специално значение за гражданите на Обединеното кралство, но също така и за посетителите от чужбина като пример за демокрацията. Сградата на Парламента е една от най-почитаните туристически атракции във Великобритания.
Сградата на Парламента предоставя уникална възможност за посетителите да получат от първа ръка гледна точка на това, което наистина се случва в работата на правителството. Някои части на сградата са достъпни за всички посетители, докато други са ограничени само за граждани на Обединеното кралство.

Може да видите дебати между двете камари на парламента и да бъдете свидетели на създаването на закони. Гражданите на Великобритания имат определени привилегии при посещенията си в сградата на Парламента. Парламента може да се посети по всяко време на годината. За съжаление само граждани на Великобритания могат да се изкачат до върха на Биг Бен.
Всяка една екскурзия в Парламента е ръководена от специално обучен за тази цел водач. Посещенията продължава около седем минути. Семейства и големи групи са добре дошли, но тъй като се ходи доста не се препоръчва за малки деца. Туристите не могат да влизат мобилни телефони, камери или оръжие.

Край на уикенда! Всеки знае, че това е една минимална част, но тя описва много добре обединеното кралство – изящество и ред. 

9.2435