© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:14
На ски в Австрия
Може би най-подходящото място за ски в целия свят е Австрия. Условията за ски в страната на Алпите наистина са отлични. Сравнително ниски цени, много добри бази, модерно оборудване и гарантирана сигурност. Какво повече е нужно за една прекрасна почивка. В сравнение с България цените на нощувките и всички останали разходи са почти приравнени.

Почти на всякъде в Австрия има много хубави курортни градчета, които са способни да привлекат всеки. Отдолу са изброени някои от най-популярните.

8268iarna_in_lech_austria_1
Сиифилд, Тирол

Курортното градче се намира на един час път от Инсбрук. Ски пистите са разположени точно в центъра на града. Сиифилд има е много популярен сред туристите. Тук се намират най-добрите райони в Европа за ски бягане. Можете само да се разхождате и да се любувате на невероятната красота на градчето. Ако сте почитатели на купоните и дискотеките определено Сийфилд не е мястото, което ще ви предложи точно това.

Има много добри хотели, които със сигурност ще ви очароват със страхотни оферти като: СПА, басейн, джакузи и други. Единственото лошо, е че е доста по-скъпо в сравнение с другите курорти в Австрия. Ако не можете да карате ски тук е мястото, където можете да се научите и то не е от които и да е ами от едни от най-известните скиори на Австрия.

Austria-Mountains

Питзал

Питзал в същност е природен резерват, което го превръща в страхотно място, за да се полюбувате на страхотната красота на Австрия. Макар и курорта да не е особено известен той е посещават от хиляди туристи както през лятото, така и през зимата.

По долината Питц има и няколко други места, които е хубаво да разгледате например Йотзал, Зьолден и Обергургл, намиращи се на изток. В този район се намира също и най-високия връх в Тирол – Уилдспитз. Много често идват алпинисти, да си изпробват уменията.

В Питзал има изобилие от високо класни хотели, предлагащи страхотни условия на туристите. Ако имате по-скромен бюджет можете да се настаните и в някое ски училище, които също предлагат тази услуга на по-ниска цена, но приблизително със същото качество. 

Lermoos-Austria

Най-известния район в Питзал, които ви дава страхотни възможности да карате ски е Питзал Гласиер. Издигащия се на 3440 м. височина  връх ще ви изненада със сигурност, защото можете да карате ски във всички стилове.

Пътя до Питзал е много лесен: ако сте слезли от самолет в западна Австрия, качвате се на магистралата, която преминава през долината Инн и само след 40 километра можете да се любувате на великолепието на малкото градче.

St._Anton_at_Arlberg,_Tirol,_Austria

Лермос

През Лермос преминава един от най-старите търговски пътища в Европа. Региона Аусерферн е сравнително изолиран от останалата част на Австрия. Историята на града има много общо с немската. Благодарение на Лермос регионите в Западна Австрия стават толкова развити. 

Лермос ви предлага страхотна гледка към най-високата планина в Германия – Цугшпитце, както и не по-ниските и красиви Ветерщайн и Маинмингер.

Селото се намира в близост до главните пътища към основните пътища към Реуте, прохода Фърн и Гармиш-Партенкирхен. Голяма част от трафика обаче е отклонен към тунел, построен под планината.

Ски-пистите са лесно достъпни и от двете прохода Фърн и Реуте. Пистите са по-подходящи за начинаещи, скиори, защото са доста полегати. За професионалистите по-добре е да хванат влак до някой от близките курорти.

Хотелите в Лермос са по-евтини сравнение с другите курорти. Приблизително цената на 2 нощувки се равнява на една в по-известни местности. 

schi-seefeld.atIndex

Лех

Подобно на много ски курорти в Австрия, Лех и Цюрс придобиват популярност през периода от 1920 – 1930 г. Въпреки това днес градчето има постоянно население около 1500 души.

Лех е успял да запази своята автентичност и днес в него се преплита миналото с бъдещето. Лех е предпочитан от много скиори заради невероятното спокойствие, което ви обгръща още когато минете табелата за начало на града. Това обаче през зимата не е възможно, защото пътя е постоянно блокиран от големи снежни преспи. Единствения начин по които можете да дойдете в Лех през зимата е чрез влак.
Ски-пистите са изключителни удобни. Някои от хотелите се намират на склоновете в предградие на Оберлех. Друг настаняване център може да намерите в малкото градче Цуг, намиращ се на около 5 километра от центъра на селото в живописна котловина.

aslp02

Свети Антон

Св. Антон се намира близо до Тирол и по-точно близо до прохода Арлберг, които разделя Тирол и Форарлберг. Курорта ви предоставя страхотни метеорологични условия за ски.  

Затрупани от дълбоки преспи сняг от стария път за Арлберг се виждат две от най-популярните хотели на Св. Антон, разположени на много удобна надморска височина. Св. Кристоф е един от най-известните и модерни ски бази не само в Европа, но и в света. От другата страна на прохода е разположено малкото селце Стубен, което има малки очарователни хотели и къщи за гости. Това е и родното място на Ханс Шнейдер.

Свети Антон може да ви предложи много евтини хотели и апартаменти, стига да потърсите малко повече. Повечето са разположени в подножието на пистите или в предградието на Нассерин.

И трите ски-писти са свързани с лифтове и има всеобхватна система от ски автобуси. Връзката на Свети Антон с Инсбруг включва много пътни тунели, железопътна гара и пешеходна зона.


3.522