© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:23
Забележителности в Рейкявик



-    Старият град е перфектен за разходка. Къщите в Рейкявик са ярко оцветени. Трябва да планирате да  се разхождате най-малко няколко часа.
-    Перлан - фантастична гледка към целия град - въртящ се ресторант на върха на водни кули. Не е нужно да се хранят там, а само да получите достъп до платформа за гледане.

-    Националната катедрала - намираща се до Алтхинги. Представлява малка църква.
-    Езерото Тйорнин – в близост до езерото се намира кметството на Рейкявик. Млади и стари се събират да хранят патиците там. Не забравяйте да си купите хляб от пекарните наоколо.

-    Албинги - зелено място в центъра на Рейкявик близо до езерото.
-    Националния музей - Националният музей разполага с хубав ресторант с добра гледка към града.

-    Халгримскиржа - това е атракция, която не бива да пропуснете. Църквата се  извисява над града от високия хълм. В предната част е разположена статуята на Лейф Ериксон – викингски изследовател, плавал в Северна Америка през 10 век. САЩ дава тази статуя на Исландия през 1930 г., в чест на 1000-годишнината от създаването на парламентът на Исландия. От юни 2008 г., църквата е в процес на обновяване.

-    Културния дом - Големият музей разполага с две изложбени зали от световна класа. На приземния етаж се намира един от най-важните колекции от средновековни ръкописи в света, включително най-старите копия на исландски саги. Последният етаж представлява впечатляваща изложба посветена на вулканичния остров Стурси.

-     Музея на Фотографията - малък музей с хубава библиотека и читалня, където можете да намерите стари книги за фотография, както и настоящите и предишните броеве на списания за фотография. Той също има огромна колекция от исландски снимки.
-    Арт Музей – художествен музей на визуалното изкуство в Исландия.


Транспорт в Рейкявик

Рейкявик има много атракции, които са пръснати навсякъде в града и в който и хотел да отседнете все ще сте близко до някоя. Градът наистина е  много красив. Шофьорите в  Рейкявик са много приятелски настроени.

С кола

Колата е най-предпочитаният метод за предвижване на повечето жители. За туристите има транспортни карти, които са много подробни и трудно ще се заблудите. В сравнение с повечето други съвременни европейски градове, Рейкявик действително има много места за паркиране. Това е интересно за град, който има най-много автомобили на глава от населението в света.

С автобус

Обществения транспорт е чист и надежден. Най-добре е да си закупите туристическа карта, която позволява неограничен достъп до автобусите, както и безплатен вход в музеите и безплатен интернет. Туристическите карти са на разположение в Туристическия информационни центрове в близост до централния площад, а също и в някои хотели. Карта за един ден струва 1200 ISK, два дни - 1700 ISK, а три дни 2200 ISK.

0.1207