© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:26
Буенос Айрес

Буенос Айрес е столицата на Аржентина. Разположена е на брега на реката Рио де ла Плата, която има най-голямото устие в света. Първите впечатления за града не толкова положителни, но зад тази лъжлива представа ще се разкрие богатството на това място. Този град живее за футбола, по-специално за вековното съперничество между Бока и Ривър.

Забележителности в Буенос Айрес

Ако сте фен на разходките в зелени открити пространства и паркове- в големите градове като Буенос Айрес не забравяйте и не пропускайте алеята. Палермо, най-красива местност в северната част на града. Тук ще намерите не само открити пространства за разходка а и едно езеро, където можете да наемете лодки, а също така има и огромна цветна градина, която е свободна за посещение. Въпреки, че ботаническите градини са много приятни, те също така са и много шумни, защото няколко главни улици преминават през този район.
 
Друго страхотно място за разходка в Аржентина е една изключително оживена улица -Ел Пуерто де Буенос Айрес.

Ла Бока е пешеходната улица, която ви дава възможност да видите различни изкуства и занаяти. Ла Бока е символ както на футбола и салсата.  Цените на почти всичко в Ла Бока са 2-3 пъти по-висок в сравнение с останалата част на града. Това е защото е посещаван предимно от туристите. Най-добре е да посетите Ла Бока през деня, когато е изпълнено с туристи, вечер когато не е толкова оживено е доста опасно.

Можете да наемете лодка и да се повозите в каналите на столицата или да разгледате стадиона Ла Бомбонера.

В Сементарио де ла Реколета: Това гробището, в което всички богати семейства в Буенос Айрес почиват. Ще видите големи богато украсени гробници. Не пропускайте да посетите гробницата на Ева Перон, дъщеря на виден аржентински аристократ.

В Палермо Виежо: Това е един модерен квартал с очарователни калдъръмени улички, книжарници, заведения и бутици, предназначен за туристи.

Сан Телмо: най-добре да се посети в неделя, когато туристите и местните жители препълват улиците. На площада всяка неделя се организират масови танци.

Буенос Айрес е голям град и затова ще ви бъде от полза да имате карта на града с вас, за да не допуснете да се изгубите.

Предвижване в Буенос Айрес

С кола

Имайте предвид, че всички улици и булеварди са еднопосочни. Пазете се от полицията, защото те ще се опитат да ви открият поне една нередност във вашите документи, което не е съобразено с правилата. Бъдете дипломатични с всеки един от контролните органи, защото в противен случай ще си имате огромни проблеми.

С обществен транспорт

С автобус

Буенос Айрес е един от малкото примери за успешен обществен транспорт. Има може би само един недостатък – многото линии. Има карта, която описва всички линии в града. Номера на автобуса зависи от квадрантите на заминаване и пристигане и често е объркваща за туристите. По-добре да се качите произволно на някои автобус, отколкото да се стремите да запомните линията. Билетът струва $1, с всяка смяна на автобусите трябва да си закупувате нов билет.

С метро

-    Линия А - върви между Бариос (Плаза де Майо) и Кабалито (Примера Хунта) на запад. Това е най-старата метро линия в Южна Америка. Много от оригиналните машини от 1910 все още работят.
-    Линия Б  - от Микросентро (Леандро Алем близо до Плаза де Майо), за Чакарита (Av. де лос инките) в северозападната част.
-    Линия C свързва гарите Конструктион и Ретиро.
-    Линия D започва да тече от Микросентро (Catedral), към Белграно в северозападната част.
-    Линия E -  започва от  Микросентро  (Боливар), за Парк Чакабуко (Плаза де лос Virreyes), в югозападната част.
-    Линия H - планирано е било да бъде завършена през 2007 г., но все още не е отворена за обществеността.

3.5281