© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:37
Торонто


Торонто е най-гъсто населения град в Канада и е столица на провинцията Онтарио. Той е разположен на северозападния бряг на езерото Онтарио. Има над 2,5 милиона жители и е петата по население община. В центъра на града се намира Велико пространство на Торонто (GTA) в него живеят 6.2 милиона души. То е част от голям комбиниран район в Южен Онтарио, известен като "Златната подкова”, с над 8,1 милиона жители, които представляват около 25% от населението на Канада.

В началото на своето създаване градът е изцяло пуст. През 1793 г. Торонто вече се превръща в английски търговски пункт. Благодарение на либералната политика към  имиграцията от 1960 г., както и бързия растеж на икономиката в региона, Торонто, се превръща в един от най-културните и етнически градове в света. Повече от 80 етнически общности живеят тук, половината от жителите на града са родени извън Канада.

Забележителности на Торонто

-    Арт галерия – Онтарио. (свободен вход след 18:00). Това е най-голямата художествена галерия в Канада, наскоро преустроена с нов дизайн на архитект Франк Гери. Галерията разполага с голям брой канадски живописни картини и най-голямата колекция в света от скулптури - Хенри Мур. Европейският живопис има няколко отлични картини. В галерията е изложена една от най-скъпите картини в света (Рубен - Избиването на невинни). Цените на билетите са: възрастни $ 15, студенти и младежи $ 10, деца безплатно.

-    Кралски музей Онтарио - Един от най-хубавите и големи музеи. Първоначално сградата е построена през 1910 г.,  (красив римски стил), с много гравюри на хора и събития. Има голям кристал изработен от стомана и стъкло. Хиляди находки са включени в над 20 експонати подиума, динозаври; канадски мебели, арт деко, текстил, Близкия изток; Египет Индия и тихоокеански острови. Най-големия тотем (който е на повече от 100 години) също е разположена в музея. Билетът за възрастни е $ 24, студентския е $ 21. Петък вечер цените са наполовина.

-    Център науката – Онтарио – Съдържа - машина за торнадо, звукова система, машина за проверка на баланса, и много др. Можете да гледате филми с нови технология. Билетите за възрастни са $ 18, $ 11 за деца; студентски $ 13,5.
-    Музея на обувките - този нестандартен музей е посветена на обувки и чорапи. Можете да видите обувките на Наполеон Бонапарт, както и други обувки от най-различни култури от целия свят. Входа е  $ 12 възрастни и $ 10 младежи.

-    Канадската Национална изложба – годишно селскостопанско изложение е най-големият панаир в Канада и има среден годишен приход от 1,3 млн. евро.
-    КН кула – е втората  по височина структура - над 500 метра. Можете да се повозите на стъкления асансьор към върха. Гледката е невероятна и има стъклен под, което за някои туристи е много страшно. Има и въртящи ресторанти, който предлагат както хубави гозби, така е невероятна гледка по залез слънце.

-    Каса Лома - Посетете Каса Лома и се върнете назад във времето до периода на Европейската елегантност и великолепие. Музеят се намира в бившия дом на канадски финансист сър Хенри Пелат. Съдържа обзаведени апартаменти, тайни проходи, тунели, кули и конюшни, и красив двор от 5 акра. Има самостоятелно аудио ръководство на осем езика (английски, френски, японски, немски, италиански, испански, мандарин и корейски). Входът е $ 18.
-     Замъка Спадина  - исторически замък, датиращ от 1860 г. Замъкът има огромна градина, която можете да разгледате безплатно, но ако искате да влезете трябва да си платите.

-     Mузей на керамичното изкуство - посветен e на керамиката. Има антики от древността до днес.
-     Залата на славата - посветен на историята на хокея на лед . Той се помещава в банка построена през 1880 г.

-    Криик Пойт – черното село – разположен е в северната част на Торонто, на запад от Нюйоркския университет и югоизток от кръстовището Джейн и Стийлс. Селото пресъздава живота на хората през 19 век. Има над четиридесет исторически сгради от 19-ти век, декорирани по невероятен начин. В селото ще видите патици, коне, овце и други животни.
-     Онтарио Плейс - едно чудесно място за почивка с деца през лятото.

-    Кметството на Торонто - две сгради с кръгла форма имащи изглед към площада, Нейтън Филипс който се превръща в пързалка през зимата.
-    Зоологическа градина -  съоръжение, от световна класа. Най-добре да пътувате с кола или автобус до там, защото е извън града. Зоологическата градина е разделена на зони (като Африка, Южна Америка и Северна Америка) и разполага с външни екрани. Отворено всеки ден с изключение на Коледа, и си заслужава да посетите, както в зимните,  така и в летни месеци.

0.0987