© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:38
Отава


Отава е столицата на Канада. Градът е разположен по течението на река Отава. Населението на Отава е 1.4 млн. души и в момента е петият по големина град в Канада, и втория по големина в щатът Онтарио след Торонто. Иронично е наричан столица на двуезичието. Английски език е главен за населението, но и френският е също е много използван. Персоналът в повечето магазини и ресторанти говорят както английски така и френски.

Отава смесва много световни култури. Хиляди имигранти от цял свят сега наричат Отава свой дом. Градът е може би е най-известен с това, че е столицата на страната, но се е превърнала в един от най-бързо развиващите се градове в Северна Америка което се дължи в хай-тек бизнеса. В Отава има много национални музеи и галерии.

Забележителности на Отава

Парламентът Хил – къщата на Канадската демокрация

Парламентът се намира в центъра на Отава (близо до река Отава). Архитектурата е и пример за възрожденски готически стил.  Той е отправна точка за посещение на всички други интересни обекти в района. Посещения на сградата се организират всеки ден. През деня се правят няколко обиколки в удобни часове . Ако има по-голяма от 10 души група, се правят резервации предварително, което става с едно обаждане. Разходката в централния блок  включва Камарата на общините, Сената, както и наскоро реставрираната библиотеката на парламента. За първият клиент билетът за вход е безплатен.

Опитайте се да си вземете билет възможно най-рано, за да има по-голям шанс да си осигурите екскурзовод. В периода от 02 юли до Денят на труда (началото на септември), са позволени обиколки на Източния Блок; екскурзоводи ще ви преведат през възстановените офиси на някои от управляващите (Сър Джон Макдоналд, сър Джордж Етиен Картиер, генерал-губернатор Дъферйн и офиса на Тайния съвет). Всички тези хора са допринесли Канада да бъде, такава каквато е в момента. Западна блок може да се разгледа напълно безплатно.

-    Звук и светлина  - През 2010г. правителството създава шоуто – Звук и светлина. То представлява 30 минутен филм за Канада, който се излъчва в Централния Блок на парламента. За съжаление много трудно ще си намерите билети за светлинното шоу. Има едно шоу всяка вечер до септември в 21:30 часа.

-    Канадски военен музей - се мести в центъра на Отава през 2005 г. Музеят представя участието на Канада във въоръжените конфликти между френски и британски военни сили; световните войни, Корея, и настоящото участие на страната в НАТО и операциите на ООН. Входът е $ 10 за възрастни. Ако купите билети за военния музей и музея на цивилизацията може да ви бъде направена отстъпка - $ 15. Достъпът е свободен в четвъртък след 18:00.

-     Музей на цивилизацията - Този музей представя историята на населението на Канада. Музеят включва също и изложба на канадските пощи. 
-    Музеят на науката и технологиите – маската на Жан Планте е изложена в музея. Има доста експонати, който ще са много интересни за децата. Има също големи локомотиви и електрически демонстрации.

-    Канадски природонаучен музей – Включва много различни експозиции на растения, животни, вкаменелости, бозайници, птици.
-     Националната галерия
-    Върховният съд на Канада - Върховният съд на Канада е най-добрият пример за архитектура на стилът Деко. Неговата мраморно фоайе е уникално. Достъпът е свободен, но се изисква резервации през зимния сезон.

-     Кралския монетен двор Канада
-     Канадския музей на въздухоплаването
-     Валутния музей - Безплатен достъп.

-     Канадски земеделски музей - Можете да посетите животински обори, да видите различни демонстрации и изложби, и да се возите на вагони теглени от коне. Музеят разполага и с детска площадка и зона за пикник. Тя е много популярна сред по-малките деца.
-     Музейят Бътън е малък музей в подножието на Парламента Хил.
-     Ридео Хал е официалната резиденция на Нейно Величество кралица Елизабет II и нейния представител Генерал-губернаторът на Канада. Резиденцията е отворена за посещения.

За спортните фенове:

-    Отава Сенатърс - Националната хокейна лига (НХЛ)
-     Отава  - лига Онтарио хокей (OHL)
-     Отава Fury  - USL Висшата лига
-     Отава Harlequins - ръгби Канада Супер лига

-  Диефнербункер- музея на студената война. Създаден, за да защити правителството от ядрена атака. В музеят се предлага голямо разнообразие от програми и услуги. Можете да научите тайните на бункера и да видите как са живели дипломатите на Канада по време на студената война.

2.9831