© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

22 Март 11, 16:57
Токио

Токио е най-големия град в света. Той изцяло е отражение на Японския манталитет - изумителен. Със своите 31 милиона души, живеещи в Токио и околноститр превръщат Токио в най-големият градски райони в света. Този голям брой жители могат малко да посмутят пътниците, особено ако се опитват да вземат влак в час пик. Токио е един от най-безопасните градове както с обществения транспорт, така и с автомобил. Погледнат от всички страни Токио е един и същ – сякаш създаден от стъкло, стомана и неонови светлини. Всичките нови технологии, които обединява града не са разрушили славната история на Токио.

Квартали на Токио

Токио се състои от 23 квартали (ку), 26 по-малки квартали, 5 града и 8 села, включително и островите Изу Огасавара. По-долу са описани някои от най-популярните квартали за пътуващите.

Шинджуку

Квартала Шинджуку процъфтява изключително бързо. В него са издигнали първите небостъргачи в Токио,  метрополитната сградата на правителството се намира също тук. Превърнал се е в шопинг център, областта се гордее с много големите си универсални и електронни магазини. В източната част се намира гара Шинижуки, в близост до нея има много барове и нощни клубове въпреки, че на много места са частни клубове и не позволяват на чужденци да влизат вътре. На гарата Шинижуки всекидневно пътуват  три милиона пътници, което я прави една от най-натоварените в света.

Акасака и Ропонги

В Акасака има много хотели и ресторанти в близост е до активния нощен живот на Ропонги.

Гинза

Е наричан „кварталът за покупки”. В него можете да намерите безброй универсални магазини, магазини на световно известните марки, както и да се нахраните обилно без да давате много пари.

Акихабара

Ако искате да видите светлините на Токио, това е мястото, където трябва да отидете. Тази част от града също е известна и с многобройните си магазини за електроника и  всички видове компютърни аксесоари. В последно време, обаче, че е станал известен като център на "отаку" в Токио. Това е основната под култура на обществото, съставя се от млади и стари любители на аниме и манга. Тази част от столицата Токио е наричана също столица на анимацията.

Харажуко

Центърът на тийнейджърката култура в Япония.

Одайба

Подходящ за пазаруване и забавление.

Акасука

В тази област се намира стария град на Токио. Ще видите един от най-старите будиски храмове в света, който е построен през 7-ми век.

 

Няма съмнение, че Токио има много забележителности. Задължително трябва да  посетители са храмовете на Асакуса ( градините на Императорския дворец) и храмът Мейджи.

Токио има много търговски центрове подходящи за пазаруване, хранене и просто за разходка скитат за да видите цялата красота на града. Шинджуку, Шибуя и Гинза са оживен през целия ден, но по-голямата част от хората ги посещават нощем.

Музеи на Токио

-    Националния музей (Ueno) - Най-големият музей на японското изкуство в света, изложени са различни артефакти, самурайски доспехи, кимона и др. Намира се в Уено парк.
-    Музейят Едо - описва историята на Токио
-     Музеят Мори - Разположен е на 53-тия етаж на кулата Мори. Този музей не само предлага грандиозни произведения на художници от цял свят, но и отлична гледка към града.
-     Метрополитън Арт музай - съвременно японското изкуство.
-     Музей на съвременното изкуство в Токио – също съвременно японско изкуство (след Втората световна война)

Светилища и храмове

-    Сенсожи храм.
-     Мейджи Храм.
-    Сенгакужихрам.
-     Ясокуни Храм.
-     Зожожи храм.

Градини и паркове

-    Рикикугин - японска градина.
-    Коишикава - японска градина
-     Хама Рику е японска градина
-     Обществени градини
-    Йено - обществен парк

Изглед към града

В един голям град, най-често задавания въпрос е: „Как да го видя от високо?”. Кулата в Токио (наподобява Айфеловата кула) и най-високите части на Ропонги имат невероятна гледка, но за съжаление и двете имат входна такса. Ако искате да видите Токио от високо и безплатно на запад от общинската сграда се намира Шинджуку, там се открива същата гледка като при горе изброените можете да гледате колко си искате града и при това безплатно. Ако имате късмет времето да е хубаво можете да видите планината Фуджи.

Други атракции на Токио

-    царски дворец се намира в центъра на Токио.
-    Рибен пазар е един от най-големите пазари за риба в света.
-    Ройкогоко е центъра на сумото. Турнира Гранд Сумо се провежда тук.
-    Зоологическата градина в Йено е дом на няколко панди.

7.2551