© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 09:23
Мелбърн

Мелбърн е втория по население град в Австралия. Градът претендира да бъде признат за артистична и културна столица на Австралия. Безспорно е, че в Мелбърн има всяка година културни и спортни мероприятия: спортното първенство на Австралия, купата на AFL Grand Final са гледани от милиони потребители.

Едва ли е изненада, че една от най-посещаваните забележителности в Мелбърн е Крикет стадиона, съкратено MCG или G Melburnians. По време на футболния сезон, много хора отделят време и средства, за да гледат австралийски футбол, който е „роден” именно в Мелбърн. 9 от 16-те австралийски отбори са със седалище в Мелбърн. Мелбърн също се гордее с неговата европейска култура. Има кафенета на почти всеки ъгъл на улиците. Големи архитектурни конструкции под формата на сфери (Карлот, Бруншвик и Ричмънд) изобразяват всички емигрантски общности в Мелбърн.

Квартали на Мелбърн

Вътрешен град

Центъра на Мелбърн е наистина представлява един малък град, който включва: големи офис сгради в комбинация с уютни кафенета, изискани ресторанти, барове, театри, музеи, спортни зали и огромни градини. Всичко това е леснодостъпно за всеки един от многобройните трамваи, които обслужват района.

Св. Килда

Крайбрежната ивица (предградие) Сейнт Килда е място в, което ще почувствате морския бриз. Неговата икона е историческия увеселителен парк, известен с влакчето, което влиза през устата на огромен клоун. Също така има множество кафенета и ресторанти по крайбрежната улица.

Фитзрой

Това е бохемски квартал, в които може да намерите някои от най-добрите заведения в Мелбърн.

Карълтон

Ако искате да вкусите от традиционната италианска кухня – спагети и пица Карълтон е точният избор.
 
Прахран

Прахран е един от най-скъпите и изискани предградията на Мелбърн, който разполага с голям избор от ресторанти, нощен живот и бутици.

Други квартали на Мелбърн

-    Ричмънд
-    Брунсвик е предградие в северната част на Мелбърн. Тук е мястото, където можете да намерите хубава баклава и турско кафе.
 
Забележителности на Мелбърн

-    Националната галерия - Виктория - състои от две галерии. В нея се показва международно изкуство.
-    Ботаническата градина е страхотно място, в което можете да  избягате през горещите дни и да се полюбувате на градините изпълнени с красиви и редки растителни видове.

-    Южната банка е прекрасно място за разходка. Пътят е в близост до река Яра.
-     Мелбърн център - е голям търговски център. В близост до него се намира кула построена през 1890 година.

-    пазар „Виктория” е идеално място за да загубите няколко часа. Ще се потопете в местното култура. Тук е мястото от, където можете да си вземете хубави сувенири. 
-    Гара Фландърс - е икона на Мелбърн. Доста трудно е да я пропуснете ако посетите града.

-    Изложбената сграда Роял  е вписана в ЮНЕСКО за световно наследство. Сградата е  завършена през 1880 г. и за първи в Мелбърн се провежда "Международна изложба".
-    Брунсвик: улица изпълнена с много заведения за хранене и много добри барове.

-    Кулата Риалто - страхотна гледка към града.
-    Небостъргачът Еурека 88 – е една от най-високите сграда в света, изградена е с почти изцяло от стъкло
-    Ленауейс – улички, в които се крият много от най-добрите магазини, ресторанти и барове.

-    музея Мелбърн - има невероятна колекция от интересни предмети, включително и останки от легендарния кон Фар Лап.
-    Музея на Имиграцията - разказва историите на различни хора, които са имигрирали в Виктория от 1880 г.

-    Луна парк – голям увеселителен парк, подходящ е за забавления на децата.
-    Старият Мелбърн е мястото, където Нед Кели е обесен. Можете да видите револвера му и посмъртна маска в килията, в която е бил заключен.
-    Порт Филип Бей е всъщност един от най-добрите места в света за гмуркане. Можете да видите отблизо някой от близо 600-те потънали кораби.

0.0992