© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 11:54
Цюрих

Цюрих е най-големият град в Швейцария както по площ, така и по население. Той е финансовият център на Швейцария. Фондовата борса и голям брой национални и международни компании имат седалище в Цюрих. Национални и международни агенции, медии, както и повечето национални телевизии канал също се намират в столицата на Швейцария.

Цюрих е наричан централният възел на Европа. В него работи  най-голямото и най-натовареното международно летище в страната. Градът е първото място, което туристите посещават в Швейцария. Поради близостта на града до туристическите курорти в Алпите той е наричан "портала към Алпите".

Забележителности в Цюрих

-    Полибан - въжена линия, създадена през 19-ти век, която се изкачва по стръмен хълм и ви открива омайваща гледка. Започва от трамвайната спирка в Централната част на града и отива до ETH. След като ви изкачи до върха на хълма можете да изпиете чаша горещ чай в кафенето, което се намира там.

-    Ски - Купете си билет за „ски влака”, тръгващ всяка сутрин от Централна гара през зимните месеци. Той ще ви отведе до Флумсберг, който е най-близкият ски-курорт подходящ за начинаещи и напреднали скиори.
-    Цюрихсии – езерото на града.

-    Уетлиберг - хълм с изглед към Цюрих. Можете да ходите пеша или да вземете влак от централната гара. Можете да се насладете на 360 градусова гледка от високата кула към града. Този хълм е един от осемте хълма на Цюрих.
-    Дискотеки – Цюрих има най-голям брой клубове на глава от населението в Европа.

-    Разходка с мотор - Можете да вземете безплатно велосипеди, ролери или други транспортни средства. За неопитните колоездачи е много важно да внимавате, защото лентите за колоездачите се намират в непосредствена близост до шосето.
-    Гросмюнстер -  зала, в която се организират концерти и гала вечери.

-    Конфедерационния супермаркет - голям избор от храни и подправки. Можете да намерите не само традиционни храни от Швейцария, но и от почти всички части на света.  Можете да намерите както много скъпи, така и много евтини храни – за всеки джоб по нещо.
-    водопада Рейн

-    Цвинглиплац - Старият римски храм, символ на реформацията на Цюрих, където реформатора Улрих Цвингли е назначен за народен през 1519.
-    Кембелгасе -  Стара готическата църква (бивш манастир) със стъклописи, направени от Марк Шагал.

-    Музеумщрасе - най-големият швейцарски исторически музей. Можете също така да научат повече за различните традиции на кантоните в Швейцария. В момента се извършва основен ремонт, който ще продължи до 2009 г.
-    Кунстхаус - един от най-големите швейцарски музеи. Има много произведения на скулптора Джакомети и

сюрреалистичния художник Фюзели. Посещението на музея е безплатно.
-    Шанзенграбен - малък канал, който е бил част от укрепленията на града между Лимат и Силх.
-    музей Риитберг - Един от най-добрите европейски колекции на Азиатското изкуство (предимно индийски рисунки).

-    Лангщрасе – квартала на Червената светлина. Районът е най-откритото мултикултурно място на града. През последните години ателиета и стилни барове започват работа. Също така има и над 15 стриптийз клубове.
-    Зоологическата градина – заслужава си да бъде посетена!

-    Езерото Променаде - езерото е красиво място за прекарване на вечерта или уикенда. Има поляна, където ще видите хиляди хора, ако е хубаво времето.
-    Китайската градина - тази малка, но красива китайска градина е подарена на град Цюрих от китайския град Кунминг като символ на благодарност, която оказва столицата на града.

-    Льо Корбюзие Красива, модерна вила, създадена от известния швейцарски архитект. В часовете за посещение са много ограничени и входната такса е висока.
-    Линденхолф - хълм в сърцето на стария град. Открива красива гледка към града.

-    Нидердорф - Старият град ви предлага красиви алеи, ресторанти и търговски центрове  предпочитани главно от младите хора. Също така има и много барове.
-    Бахнофстрасе – една от най-натоварените и най-известните търговски улици в света. 

-    Музей Буехрле - Богата колекция от картини, която си заслужава да бъде посетена.
-    музей Яков - Оригинален музей, който описва развитието на кафето и различни аспекти от културата, която се свързва с него.
-    Западния Цюрих - модерен квартал, център на нощния живот.


0.1295