© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 12:06
Хонконг
През 1997 г. правителството на Великобритания връща Хонконг на Китай. За разлика от други държави Хонконг изобщо не е засегнат от комунистическото управление. Културата на Хонконг е много интересна. Между огромните небостъргачи има малки занаятчийски сергии; плаващите ресторанти също правят положително впечатление на посетителите. Малките рибарски къщички обикалят цялото крайбрежие на градът-държава. Цялата тази култура не може да се види на друго място освен в Хонконг. 

Квартали в Хонконг

-  Хонконг Айлънд
-  Коулун
-  Остров Лентау
-  Нови територии

Забележителности в Хонконг

Виктория пиик

Виктория пиик е 552 метров хълм на о-в Хонконг. От неговия връх, до който може да се достигне с трамвай (ако времето е топло най-подходящо е пеш) можете да се насладите на удивителна гледка. Ако сте заинтересовани, можете да намерите повече информация на специалния сайт на хълма.

Симфония на светлините

Това уникално явление се получава в следствие на лазерите на Коулун. Високите сгради в Коулун слагат на върховете си тези лазери и всеки ден в 20:00 часа започва грандиозният спектакъл, който продължава 10 минути. Южната част на Коулун е най-доброто място за гледане. Дори през деня гледката е невероятна.

Далечните острови

Въпреки невероятната площ на Хонконг и невероятните му строителни постижения, от града има и отдалечени острови, които са много спокойни. Най-големият сред тях е Ngong Ping, в който се намира огромната статуя на Буда. Има много рибарски селца, в които, ако посетите, може би, няма да срещнете автомобил. Фериботни линии непрекъснато организират екскурзии.

Тиен Тан Буда

Огромната бронзова статуя е изградена на върха на хълма в близост до река По Лин. Статуята е изградена по модел на Храма на небето в Пекин. Тя е разделена на 3 етажа - Залата на Вселената, Залата на благотворителните заслуги, както и Залата за възпоминание. Твърди се, че част от кримираните останки на Буда са запазени в статуята. Около нея има още 6 статуи на други богове. Статуята се посещава свободно, ако ви се изкачват всичките 268 стъпала.

Star Ferry

От много години корабчето Star Ferry пътува между Хонконг и Коулун. То е най-добрият начин да се докоснете до водите на Хонконг.

Други забележителности в Хонконг

-          магазините на Мон кок

-         Музеят на изкуствата съдържа много артефакти

-         Ресторантите предлагат специалитет, който трябва да се опита – Дим сум

-          Храмът Ман Мо

0.0961