© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 12:07
Шанхай

Шанхай е колосален град, в който живеят около 18 милиона жители, което го прави най-големия град в Китай и осмия по големина в целия свят. Той носи огромен принос за цялостната икономика на страната и се превръща в символ на бързата модернизация и благоустройство.

През 19 век Шанхай е само малко рибарско селище. След Първата и Втората световни войни през него минава голяма част от опиума за предназначен за целия свят и се превръща в огромно пристанище. Той символизира добрите и лошите черти на колонизирането. В Шанхай едновременно има отлична полиция и голяма търговия с наркотици и проституция. Тъй като богатството на Шанхай нараства много бързо, той е наречен Перлата на Ориента.

Райони в Шанхай

В Шанхай има много райони, които са разделени на по-малки. Жадинг и Пудонг са едни от най-големите области на Шанхай. В тях живее доста от селското население, които се занимават със земеделие. Жадинг е най-големият квартал на Шанхай. В него има огромна промишлена зона, но и много красиви места – градини; музеи; храмове; древно строителство и други. Там има и писта за Формула 1.

Забележителности в Шанхай

  -    Бунд е центърът на колониалния Шанхай. В него може да се наблюдават огромната редица от колониални сгради. Тази част от града се е превърнала в негова икона. От Бунд има много добра гледка към големия квартал Пудонг.
-    Градината Yu е една от най-красивите в Шанхай. В тази градина са разположени поредица от по-малки градини и си заслужава да се видят. В близост до градината се намира и голям базар.

-    Храмът Джинган съдържа голямо културно наследство. До храма има разположен ресторант, който е известен в целия свят с вегетарианската си юфка.
-    Кулата Джинмао е най-високият хотел в света. В него се спазва много стриктно облеклото на посетителите.
-    Храмът Жаде Буда е традиционен храм, в който има голяма статуя на Буда.
-    Източния Nanjing Road е търговският „център” на Шанхай. Вечер можете да наблюдавате страхотната гледка от неонови светлини, но внимавайте много за прелитащи коли около вас.

-    Западния Nanjing Road е другата голяма търговска улица. На нея са разположени магазини на световноизвестни марки като Прада, Армани, Гучи и дриги. Има доста изгодни хотели.
-    Улицата на културата  Duolun

4.7005