© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 12:09
Слънчева Хавана

Хавана е столицата на Куба. Тя се намира в северозападната част на острова. Много хора започват посещението си в Куба от Хавана, където има много стари, но приятни хотелчета. Пурите, ромът, кубинската музика, луксозните коли се явяват истинска атракция за туристите. Старият град на Хавана е включен в списъците на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В него можете да наблюдавате реставрирани колониални сгради, боядисани в различни цветове. Разходките по голите площади, малките улички и пийването на мохито са задължителни при посещението в Хавана. Хавана се дели на 3 части: стара част, Ведадо и нова част.

На запад, в централната част на града се намита районът Ведадо, който е посещаван почти толкова, колкото старата Хавана. Известен е с търговската дейност и нощния живот. Центърът на Хавана (някой го смятат за част от Ведадо) е търговски район, който се намира между Ведадо и старата Хавана. В квартала Капитолио Насионал, намиращ се в центъра на Хавана се явява столицата на работническата класа. В него се намират Чайнатаун и Фабрика де Табакос Партагас, които са може би най-старите фабрики за пури.

Промишлените зони и по-заможните граждани живеят в западните части на Хавана. Една от тези части се нарича Марианао създаден е през 1920 г. Много от предградията след революциите са унищожени. Много крайградски къщи са национализирани и превърнати в офиси, училища, болници. Повечето частни клубове са превърнати в публични и развлекателни центрове. Мирамар се намира на запад от Ведадо и е ексклузивен район на Хавана: имения, чуждестранни посолства, дипломатически резиденции, маркови магазини.

През 1980 г. много части на старата Хавана стават част от проект за милиони долари за възстановяване на историческите ценности, който цели да даде тласък на туристите. През последните 10 години с помощта на чуждестранна помощ и подкрепата на местния историк Еузебио Леал Щпенглер големи части от старата Хавана са възстановени. Всички известни площади и улици са възстановени и днес са същите, каквито са били през колониалните епохи.

 Посетете в Хавана

- Музея на Революцията и сграда „Капитал"
- Фабрика Партагас - всеки е чувал за „хаванска пура" тази фабрика произвежда именно тях - истински висококачествени пури. Снимането във фабриката е абсолютно забранено.
- Фабриката за ром в Хавана - в нея се произвежда известния кубински ром.
- Улицата Прадо - заведения, кафенета и нощен живот
- Ел Малекон - невероятна гледка към залива.

- Старият град - част от ЮНЕСКО
- Парк „Джон Ленън" във Ведадо - единствената статуя на западен музикант в Хавана.
- Сградата на САЩ - тъй като САЩ няма посолство в Куба в сграда на САЩ кубинските граждани кандидатстват за американски визи. Охраната в сградата е неописуемо строга. Тя се използва главно за отправна точка на туристите за посещения на други забележителности.
- Хотел Хавана във Ведадо - в него се настаняват „войници на Кастро" за няколко дни. В този хотел се намира един от денонощните ресторанти в Хавана.

- Камара Оскура - 360-градусова гледка към града.
- Катедрал де Сан Кристобал - барокова конструкция с асиметрични фигури
- Плаза де Армас - площад известен с колониалната архитектура. До средата на 18-ти век, тя е бил използвана за военни учения и паради. След реконструкцията си в периода между 1771-1838 става място за среща на богаташи. Днес той е известен и като Цеспедес парк в чест на създателя на страната, чийто паметник стой в центъра на площада.
- Малекон - крайбрежна стена, много популярно място за партита на плажа

- Кино фестивал - провежда се всяка година през декември. На него се показват много международни филми и събира почти 500 000 души.
- Шоу Тропикана
- Източната част на плажа Плейс дел Есте.


0.1016