© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 12:11
Градът на мечтите - Бразилия


Град Бразилия е столицата на Бразилия. Обявена е за столица през 1960 г. Бразилия има много шедьоври на модерната архитектура, записани в списъка за световното наследство от ЮНЕСКО и привлича туристи от целия свят. Бразилия също е важен транспортен възел, който свързва всички части на страната.


Забележителности на Бразилия

- Прака дос Трес Подерес включва: Конгреса, Президентския дворец (наречен Palácio) и Върховния съд. Открит е точно на 21 април (по случай смъртта на бразилския мъченик, който ден се е превърнал в ден на бразилската независимост). Архитектурата е конструирана така, че слънцето да изгрява точно между двете кули на Конгреса. Двете бронзовите абстрактни статуи пред него се наричат Ос Кандангос и те показват новаторския дух на работниците, които са построили града. Освен това статуята пред Върховния съд носи името "сляпата справедливост". Сградата включва още малък музей изграден от скала.

- Фасадата на Съдебната палата има невероятна архитектура - украсена е изцяло с изящни геометрични форми.
- Дворецът Итамарати е седалище на Министерството на външните работи. Той величествено се откроява от другите министерските сгради. Отворен е за посещения от 14 до 4:30 ч. през нощта в делнични дни и в събота-неделя от 10 до 3:30 часа.

- Бразилската катедрала впечатлява със своите извити шестнадесет деветдесеттонни бетонни колони оцветени със стъклени елементи. Тя е една от най-изумителните представители на модернизма. Работното време: понеделник и събота от 8 до 17 часа, вторник- петък и неделя от 8 до 18 часа.

- Телевизионната кула - това е най-доброто място, от което ще видите Бразилия от високо. В уличките около кулата можете да погледате как работят занаятчии и да опитате традиционната храна. Отворена е от вторник до неделя от 8 до 20 часа. Входът е свободен.
- Музеят Жуселино, посветен е на живота и постиженията на президента. Разположен е в подземие и е малко страшно (можете да се почувствате като в научно- фантастичен филм).

- Дворец на Даун - е официалната резиденция на президента. Известен е с неговите арки.
- Произведения на изкуството - Някои от най-добрите бразилски художници са създали своите творения по улиците на столицата Бразилия като например: Бурл Маркс , Атон Булако, Оскар Нимайер, Кешиати.
- Градска обиколка - Обиколка с автобус, която посещава почти всички основни атракции, изброени в тази статия.
- Църквата Дон Боско - красива модерна църква украсена изцяло със син стъклопис. За живелия през 19-ти век, италиански свещеник Боско казват, че е пророкувал създаването на Бразилия. Невъзможно е да не забележите, огромния кристален полилей, висящ от тавана по средата на църквата.

Природа на Бразилия

- езерото Параноа - има много ресторанти и паркове. Всички страни на езерото има прекрасна гледка към града. От това място хиляди хора гледат красивите залези над Бразилия. Ако искате можете дори да плувате в езерото.
- Градския парк - е малко по-голям от Сентрал парк в Ню Йорк. Паркът предоставя възможност да се практикуват различни спортове като бягане, колоездене, кънки и дори картинг. Спокойно можете да си направите един незабравим пикник на открито.
- Национален парк Бразилия
- Пако Азул - комплекс от водопади, сини басейни в кварцов камък.
- Парко Оухос - Парк в северната част на града, който се използва основно за джогинг. В него също има много извори, потоци и малко езерце. Много от неговите съоръжения включват детска площадки.

Музеи, галерии и театри в Бразилия

Въпреки, че няма големи музеи, Бразилия може да се похвали много развито изкуство. Така наречените "културни центрове" провеждат периодични изложби от национални и международни творци.
- Национален музей - Бразилия. Той е най-новия музей е построен, за да посрещнат в града за известни национални и международни изложби. Входа е безплатен.

- Културен център - Бразилия - Можете да видите различни видове изложби и културни събития. Руски картини, музикални концерти, документални филми, игри, тематични филмови фестивали, фотография. Не съществува постоянна експозиция или атракция, така че трябва да проверите програмата, преди отидете или просто да се насладите това, което е на разположение. До културния център върви безплатна автобусна линия. Работното време е от четвъртък до неделя от 9 до 21ч. Входни такси се различават значително в зависимост от това, какво има на сцената. Но едно нещо е сигурно: че няма да бъде скъпо.
- Каикса - обикновено можете да видите фотографски изложби, музикални концерти, филми и съвременни изложби. Входът е свободен.
- Еспако - е правителствена сграда използваща се за културни цели. Обикновено за музикални концерти и спектакли.

- Галерията Еспако - това е галерия, която има много произведения на съвременното изкуство (предимно скулптура и живопис). Отворена е от четвъртък до неделя от 9 до 19ч.
- Музеят на парите - стопанисва се от Централната банка на Бразилия, и всичките и експонати са свързани с пари: редки монети, книжни пари от различни страни, медали, златни кюлчета, стари машини, използвани за отпечатване и кройка и др. Също така можете да видите най-големият къс самородно злато, намирано някога в Бразилия с тегло 60,8 кг. Работното време е от четвъртък до петък от 10 до 17:30 ч. и събота от 14 до 18 ч. Входът е свободен.
- Народния театър Клаудио Санторо - е народния театър на Бразилия. Разполага с 3 основни зали за концерти, художествени галерии и временни изложби.


0.0816