© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 13:11
Разходка из Милано

Градът е разположен в северна Италия, недалеч от границата с Швейцария и познат като световна столица на модата. Милано е богат на исторически паметници като „Дуомо"  - една от най-големите готически църкви в света. Градът има 4 милиона жители и е сред най-населените градове в Италия.

Италия, Милано, Плаца Дуомо Dodo

Забележителности в Милано

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II е стъклена пешеходна и пазарна галерия със сводове и се намира в най-северната част на площад „Дел Дуомо". Строителството на галерията е завършена през 1877 и оттогава е известно място за пазаруване. Тук се помещават много скъпи магазини, ресторанти и барове, както и свръхмодерният хотел „Town House Galleria" с най-скъпите стаи в Милано.

Италия, Милано, Ломбардия Милано Tango7174

Миланската катедрала

Миланската катедрала ( на италиански „Milan Duomo") е седалището на архиепископа на Милано. Строителството започва през 1386 и завършва през 1965. Това е втората най-голяма готическа катедрала в света с капацитет над 40 000 души. Препоръчително е катедралата да се посети от всеки турист в града.

Църкви в Милано

* базиликата „Сант Амброджо" е една от най-старите църкви в Милано, построена през 4 век. След реконструкцията през 1099 църквата добива днешния си вид. Можете да видите някои красиви мозайки и гробът на император Луи II.
* базиликата "Св. Лорънс" е построена през 4-ти век във византийски стил. Интериорът е обновен през 16 век, докато външната част остава непокътната.
*  Santa Maria delle Grazie е  една от най-известните църкви в Милано и е част от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Славата на църквата се дължи на стенописа на Да Винчи -  „Последната вечеря"
*  Santa Maria presso San Satiro е построена през 1482 в римски стил и има много красиви стенописи.
*  Cimitero Monumentale di Milano е известно гробище

Италия, Милано, FlickreviewR

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco е впечатляващ замък построен през 14 век. През 1450 Франческо Сфорца реконструира замъка. След обединението на Италия през 19 век сградата започва да се използва за цивилни цели. Замъкът е частично разрушен по време на Втората световна война и е обновен след войната. Днес в сградата се помещават няколко музея:

* музеят „Pinacoteca del Castello Sforzesco" - тук ще видите последната скулптура на Микеланджело
* Музеят на древното изкуство
* Музеят на мебелировката
* Музеят на музикалните инструменти и приложните изкуства
* Египетска и праисторическа секция на Археологическия музей

Италия, Милано, Ломбардия Милано Tango7174

Други забележителности в Милано

* операта „Ла Скала" е една от най-известните опери в света. Обикновено представленията започват на 7 декември, а билетите бързо свършват
* музеят „Ла Скала" проследява историята на операта и съхранява много реликви.
* библиотека „Амброзина" е историческа библиотека. Тук се съхраняват много от тетрадките на Леонардо Да Винчи, ръкописи и чертежи. За мнозина това е основното хранилище на европейската култура.
*  Pinacoteca di Brera е чудесна галерия с богата колекция на религиозна тема.
* музеят „Полди Пецоли"
* музеят „Багати Валсеки" е безплатен исторически музей с добра колекция. Тя е принадлежала на бароните от Багати Валсеки.

Италия, Милано, карта на Милано Yuma

Тук можете да намерите карта на Милано и на градския транспорт.


5.9296