© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 14:02
Екскурзия из Мюнхен

Домът на Октоберфест, Мюнхен е столицата на провинция Бавария и третият по големина град в Германия. Не само бирата привлича туристите, макар че по време на Октоберфест е трудно да се повярва, че хиляди туристи и Германци идват да пият от пенестата напитка. Градът е престроен след Втората световна война и е известен с архитектурата, галериите и музеите си. Близостта на Мюнхен са Алпите, Италия, Чехия и Австрия, също така тучната природа около града, правят столицата на Бавария притегателен център за посещения. Закономерно той е и един от най-скъпите градове за наемане на апартамент в цяла Германия.

Забележителности в Мюнхен

Катедралата „Фрауенкирхе"

Катедратала „Фрауенкирхе" е най-голямата църква в Мюнхен. Заедно с новото кметство е в основата на градския център. Построена за 20 години, от 1468 до 1488, тази късна готическа катедрала е зашеметяваща, въпреки че не е богата на архитектурни орнаменти. Двата купола на кулите са построени през Ренесанса и придава уникален изглед. Катедралата може да побере до 20 000 души и има три кули, високи 31 метра. Тук се намират множество експонати, а стъклописите са много красиви. Църквата се намира на „Фрауенплатц" 1.

Германия, Мюнхен, свети ЛукасDiliff

Други църкви в Мюнхен:

·         „Св. Петър" е най-старата църква в Мюнхен

·         „Св. Майкъл" е бивша йезуитска църква и най-голямата ренесансова църква северно от Алпите. Построена е между 1583 и 1597 и се превръща в духовен център на Контрареформацията. Изцяло възстановеният екстериор и интериор ще ви удивят.

·         Театинската църква е в бароков стил и е построена между 1663 и 1690 от Фердинанд Мария и неговата съпруга като жест на благодарност за раждането на новия наследник на баварската корона. Много известни художници рисуват по интериора и екстериора на църквата.
·         „Бюргерсаалкирхе" е църква в бароков стил.
·         „Драйфалтигкайтскирхе" е също красива барокова църква.
·         „Св. Анна" е първата църква в Бавария в стил рококо.
·         Църквата „Асам" е построена между 1733 и 1746 от двамата Асамски братя. Построена е като тяхна собствена църква, след протести от страна на местните  жители е отворена за посетители. Сградата е чудесен пример за късния баварски барок с части от рококо. Фасадата разкрива историята на Св. Джон от Непомук, а интериорът е украсен със златен корниз, смайващи статуи и картини.

Германия, Мюнхен, църквата Фрауенкирхе MickStephenson

·         „Св. Майкъл" в Берг на Лаим е църква, построена да обслужва братството на Св. Майкъл между 1738 и 1751. Сградата има елегантен екстериор с две кули близнаци и красив интериор.

·         Църквата „Св.Матеус"
·         Църквата „Св.Мартин"
·         Църквата „Св. Лука"

Германия, Мюнхен, Панорамна снимка Magnus Manske)

Музеи в Мюнхен

·         Баварският етнологичен музей е отворен през 1868 и експонатите му се увеличават всяка година. Той е вторият по големина на колегията в Германия с над 200 000 експоната. Един от интересните предмети е най-старият каяк от Северна Америка.

·         „Къщата на изкуството" е музей с красиви пейзажи от различни места.
·         „Pinakothek der Moderne" е музей на модерното изкуство в центъра на града с внушителна колекция.
·         Баварският национален музей приютява голяма колекция от цяла Европа
·         Баварският археологически музей е дом на археологически реликви от праисторическите времена до Средновековието.
·         „Шакгалерия" е една от най-галерии в града с много картини от Романтизма
·         Музеят „Дойче" е най-големият музей в света за технологии и наука. Този музей притежава страхотни експонати от науката от древни времена до днес.
·         Градският музей има няколко известни готически предмета.

Германия, Мюнхен, Замъкът Нимфенбург Crassic

Не пропускайте да видите и:

  Кметство в Мюнхен

·         „Hofbräuhaus am Platzl" е най-известната бирена зала в света и един от основните спонсори на Октоберфест.
·         Новото кметство е построено между 1867 и 1909 и е главната сграда на градския център.
·         Марианската колона е издигната, за да се отпразнува краят на шведската окупация през Тридесетгодишната война. Върху нея е златната статуя на Света Мария, стояща върху полумесец.
·         „Щахус" е официалното име на големия площад „Карлплатц", но никой не го нарича така. Издигат се красиви сгради, а през зимата има открита ледена пързалка.
·         Пазарът „Фиктуалие" е дневен хранителен пазар в центъра на града.
·         Синагодата „Охел Якоб" е отворен през 2006, всъщност построена през 1938.
·         Концентрационният лагер „Дахау" и мрачното пътуване до него ни помага да не забравяме историята.

 

Тук можете да намерите карта на Мюнхен и на градския транспорт.


0.0991