© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 14:12
Марсилия

Жителите на  Марсилия се наслаждават на великолепното разположение на града на средиземноморското крайбрежие.  Създаден като търговско пристанище от гърците, Марсилия днес е вторият по големина град във Франция и най-голямото пристанище на Средиземно море. В града живеят около 1.5 милиона жители. Марсилия може да предложи много на всеки посетител. Препоръчително е да посетите музеите и старите църкви. Намерете време и просто да седнете на плажа и да се насладите на атмосферата на града. Можете да се разходите по крайбрежието, което спира дъха. То предоставя чудесни условия и за скално катерене.

Хотел в Марсилия,  Acanivenc

Забележителности в Марсилия

 Марсилската опера

Марсилската опера е построена през 1787 г. През 19 век тук са изпълнени множество популярни опери. През 1919, след прекарването на електричеството, пожар опустошава вътрешността на операта. На 4 декември 1924 операта е отворена отново за посетители с капацитет за 1800 души. Операта се намира до Старото пристанище.

Катедралата, Марсилия, Acp

Забележителностите около района на Старото пристанище:

* крепостта „Св.Никола"
* крепостта „Св. Жан"
* рибният пазар
* фарът „Св. Мария" , който бележи входа на пристанището. Строителството му завършва през 1855. Фарът е висок 70 фута, а материалът, от който е направен е варовик.

Марсилия, Франция,  Acp

Музеи в Марсилия

*  La Vieille Charité е разположена в Паниер и представлява архитектурно значима сграда с бароков параклис в двора. Днес тук се намират археологическия музеи и галерия  на африканското и азиатското изкуство.
* Музеят на историята представя древната история на Марсилия и се гордее с запазеният корпус от лодка от 6 век.
* Дворецът „Бурс" приютява малък музей с колекции от мореплаването и търговската история на града.
* Музеят на модата е посветен на модерното изкуство и може да видите над 200 произведения от последните 30 години

Марсилия, пристанището,  Thire

* Музеят „Старата Марсилия" е разположен в сграда от 16 век, а музеят е посветен на всекидневния живот на жителите на града от 18 век до днес.
* Музеят „Кантини" е посветен на модерното изкуство
* Музеят на съвременното изкуство е посветен на европейското и американското изкуство от 60-те до днес. Музеят се намира извън центъра на града.

Марсилия, Франция,  Jddmano

Други забележителности в Маесилия

* Църквата „Св. Виктор" е едно от най-старите места за християнското богослужение във Франция. В църквата можете да видите гробници и катакомби от началото на пети век.
* "Нотр Дам де ла Гарде" е базилика, построена в неовизантийски стил и се издига на хълма Ла Гарде. На върха на камбанарията се издига позлатена статуя на Девицата и младенеца, която се вижда на няколко километра в морето. Отвътре е украсена с мрамор, мозайки и стенописи.

Марсилия, Франция, Ulayiti

* Градините „Фаро" представляват чудесен парк с красиви гледки към морето и Старото пристанище
* Морският залив - разгледайте невероятното назъбено крайбрежие от варовикови долини, които се спускат към морето. Те предоставят чудесни възможности за походи и скално катерене. В пещерата „Коскер" ще видите красиви скални рисунки. Тази част от крайбрежието е подходяща за еднодневна екскурзия от Марсилия.
  Марсилия, Франция, FlickreviewR

Тук можете да намерите карта на Марсилия  и на градския транспорт.


3.5604