© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 14:16
Валенсия, където минало и бъдеще се срещат..

Валенсия е известен крайморски град, разположен на средиземноморското крайбрежие на Испания. Ако оставим настрана плажовете, които са природна даденост, то чарът на града е емблематичната комбинация от старо и ново: традиционен Барок, Готик и неокласическа архитектура на фона на свръхмодерният Град на изкуствата и науката. Валенсия приютява 800 000 жители, но с предградията градът може да се нареди сред първите по население в Испания.

Валенсия, B ulliel

Забележителности във Валенсия

Градът на изкуствата и науката е проектиран от архитекта Сантяго Калатрава и е съвкупност от пет сгради в съвременен стил, разположен в пресъхналото речно корито на отклонената река Туриа. Заслужава си да се види както през деня, така и през нощта заради необикновената архитектура. Тук се намират множество сгради, посветени на изкуството като:

Валенсия,  Felivet

* Дворецът на изкуството на кралица София – удивителна опера и културен център в града. Има няколко зали, които събират между 400 и 1700 човека.
*  L'Hemisfèric, побира кино IMAX, планетариум и лазериум.
*  L'Umbracle е красива градина за разходки.
* Музеят на науката е посветен на науката. Експозициите влючват всичко от шпионско оборудване до биометрични данни.
*  L'Oceanogràfic е един от най-големите аквариуми в Европа с повече от 45 000 животни, сред които акули, пингвини, делфини, морски лъвове, бели китове и моржове.

Сантакатерина, Валенсия,  Felivet

Плажове във Валенсия

* Пристанищният плаж
* плажът „Малвароса”

Площад, Венеция, Felivet

Други забележителности във Валенсия

* Базиликата De La Virgen De Los Desamparados е красива готическа църква.
* Катедрала „Валенсия” е зашеметяваща катедрала с чудесен купол и богата история.
*  Lonja de la Seda е спираюа дъха сграда в готически стил, строена от 1482 до 1548. Архитектът Джулем Сагрера по времето на икономическия възход на града през 15 век.
*  Plaça de l'Ajuntament е най-големият площад в града и на него са разположени кметството, античен театър и много ресторанти и барове.

 

Валенсия, Felivet

Тук можете да намерите карта на Валенсия  и още информация за града на английски.


3.496