© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 15:18
Ливърпул- градът на Бийтълс

Лайнери за Америка, Бийтълс, градът на културата- Ливърпул е горд с традицията си на независим, иновативен и приятелски град. Невероятен микс от историческа архитектура и съвременен дизайн Ливърпул има да предложи много на посетителите.
 
Историята на този град накара ЮНЕСКО да обяви главни части от града за световно наследство през 2004, наричайки ги Liverpool Maritime Mercantile City . През 2008 Ливърпул е европейска столица на културата и инвестира мащабно в художествени и скулптурни проекти, които все още украсяват пейзажа на града.

Ливърпул,  Daviessimo

Квартали на Ливърпул

    * Централен Ливърпул- има барове и ресторанти съсредоточени Обединеното кралствооло Matthew Street, включително и прочутия Cavern Club .Минаваща от гарата надолу до брега, има пешеходна пазарска зона включваща  Met Quarter и Liverpool ONE.

  * Wallasey и New Brighton - отсреща реката Мърси,  Wirral, Wallasey и New Brighton продължават в  3-километров разтег от терминала Seacombe Ferry до устието на реката Мърси. Можете да вървите от фериботния терминал до  New Brighton пОбединеното кралстворай 3-километровия Millennium Trail.  Клъчови места по този път са  Wallasey Town Hall, New Brighton arcade и Fort Perch Rock. На терминала Seacombe Ferry е също така и Spaceport, изложба на космоса и пътуването в космоса, гориентирано главно към децата.

Нощен Ливърпул,  Daviessimo

    * Birkenhead - втората спирка на корабчето от другата страна на Мърси в Wirral, Birkenhead има няколко интересни места. Birkenhead Priory е бил дом на монаси , които управлявали фериботите по река Мърси през средновековието. Birkenhead има първата трамвайна линия в Европа, а днес два дървени трамвая внесени от Хонг Конг са приведени в движение като част от историческа трамвайна линия. Hamilton Square е главният площад на Birkenhead, построен в късната Georgian и ранна Викторианска епоха. Три от страните на площада са с къщи в стил Джордж, с четвъртата страна градската стена( която днес е музей). Отстъпва само на площад Трафалгар в Лондон по брой на Grade I listed сгради на един площад. За финал, фериботния терминал има изложба на немски подводници, включително подводница, която можете да видите.

Общината, Ливърпул, Man vyi

Забележителности на Ливърпул


     * Mersey Ferry - корабчета прекосяват реката Мърси от над 1,000 години. Има записки  за корабче прекосяващо Мърси от Seacombe в книгата Domesday in 1086. Тръгвайки от Pierhead в сянката на  "Three Graces" (Royal Liver Building, the Cunard Building and the Port of Liverpool Building) по поречието на Мърси,по време на седмицата в час пик, корабните услуги обслужват хората пътуващи за работа, пътувайки между  терминала Seacombe ferry terminal в Wallasey, терминала Birkenhead ferry и Pierhead в Ливърпул.  Извън работно време и по време на почивните дни, обаче, корабчетата извършват River Explorer Cruises. Тези круизове траят Обединеното кралствооло час с две спирки. Детайли и билети достъпни при Mersey Ferries. Цената на билетите е  £6.30 и може да бъде комбинирана с билети до атракцията Spaceport и U-Boat преживяването от среща през реката.


    * Albert Dock and Maritime Museum - Отворени през 1846, Albert Dock е първият пОбединеното кралстворит дОбединеното кралство направен от незапалими материали. Днес Albert Dock е един от многото дОбединеното кралствоове по крайбрежната част на Ливърпул вече извън употреба, като повечето от корабостроенето се е преместило от градския център към по-големите пристанища надолу и нагоре по течението. Вместо това, в  дОбединеното кралствоовете има музеибарове и ресторанти, включително и клон на музея Тейт и Maritime and Slavery Museum , описващи мореплавателната история на областта, включително и мястото на града в търговията с роби с Америка.  Albert Dock е също и ‘домът' на историята за Бийтълс, която разказва историята на най-известните синове на Ливерпул.

Ливърпул,  Kierant

    * The Cavern Club - Вдъхновен от джаз клубове в Париж, собственикът отворил музикален цлуб в мазе, което било използвано като противобомбено убежище по време на Втората Световна Война.   Бийтълс имат 292 участия тук, включително едно от 9-ти ноември 1961, когато Брайън Епщайн видял групата и подписал договор да бъде техен мениджър. Днес клубът все още е отворен, представящ местни таланти както и програми в чест на Бийтълс. Посещаемостта варира в зависимост от програмата, но по принцип е свободно да се влезе през деня.

    * Ливърпулската филхармония - Един от най-добрите оркестри в Британия, а може би и Европа.

* Две много различни катедрали се намират в срещуположните краища на Hope Street, Англиканската Ливърпулска Катедрала и Католическата катедрала  Метрополитън. Ливърпулската, започната през 1904 и завършена през 1978, е с традиционен готически дизайн, демонстриращ ширОбединеното кралствои пространства и великолепни витражни прозорци. Метрополитън е много модерна и макар да изглежда по-скорошна, тя е осветена през 1967, което означава , че е завършена преди готическата англиканска катедрала надолу по улицата. Метрополитън е с кръгъл дизайн с цилиндрична кула с шипове стърчащи нагоре във въздуха.

  * Liverpool FC и Everton FC са футболни клубове в premiership разположени в Ливърпул. Ливърпул играят на Анфийлд, дОбединеното кралствоато Евертън на Гудисън Парк.

  * The Bluecoat - The the Bluecoat е най-старата  Grade 1 listed сграда в центъра на Ливърпул (датираща от 1717). След  £14.5 милионно реструктуриране тя отново отваря врати през март 2008 като важен обект на картата на Обединеното кралство за съвременна култура. С ново крило с галерии и  state-of-the-art Performance Space, the Bluecoat  представя таланта във всички креативни дисциплини включително визуално изкуство, музика, литература, танци и изкуство, и подхранва нови таланти като предоставя място за студио за художниците в общност на уникално творчество.

Тук можете да намерите карта на Ливърпул и още информация за града на английски.


0.1006