© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 15:32
Залцбург - градът на Моцарт

Залцбург е един от най-посещаваните градове в Австрия и за това има причина. Старият град е красив, гледката, която се открива от крепостта към града е зашеметяваща. Почиталите на музиката ще могат да видят родното място на Моцарт, а други да посетят „Звукът на музиката".

Залцбург,  Roberto Ferary

Квартали на Залцбург

Айген, Алтщадт, Андре Фиертел, Елизабет Форщат, Гнайс, Гнигл, Хернау, Итцлинг, Лангвиид, Леен, Леополдскрон-Мос, Лииферинг, Максглан, Морзг, Нойщадт, Нонтал, Парш,Сам, Шалмоос, Таксам.

Забележителности на Залцбург


На улица „Гетрайдегасе" номер 9 се намира родното място на В.А. Моцарт.  Той е живял в жълтата къща, която днес е музей. Той е отворен всеки ден от 9.0 до 18.00

Залцбург,  Diliff

Другата къща на Моцарт

Моцарт се мести в друга къща в Залцбург, на площад „Ханибал", но се днес се нарича „Марка". Тази къща е отворена за посетители през 1996, а днес е музей. Къщата музей е отворена всеки ден от 9:00 до 18:00.

Крепостта „Хоензалцбург"

Ако отивате да посетите замък в Австрия или Южна Германия, то трябва да е този. Крепостта е най-голямата напълно запазена средновековен замък в Централна Европа. В крепостта се намира просторен музей относно историята на зданието и региона. Не изпускайте разглеждането с водач на части от музея, които не са отворени по принцип.

Звукът на музиката

Кой не е гледал филма за „Звукът на музиката" ? Филмът е сниман в Залцбург и областта около него.  Две организирани екскурзии ще ви отведат до местата, където е сниман филма. Повечето от туровете отнемат около 4 часа.

Други забележителности и занимания

* Старият град на Залцбург - в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО
* Катедрата в Залцбург
* Дворецът на Мирабел
* Дворецът „Аниф"
* „Светът на ледените гиганти"

Тук можете да намерите карта на Залцбург още информация за града на английски.


3.2944