© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 16:01
На море през септември в Гърция

Не мислите ли, че септември е най-добрият месец за море в Гърция? От една страна по това време там вече не е толкова топло, от друга цените са по-ниски и една екскурзия или почива за цялото семейство може да бъде много изгодна. Да не забравяме и факта, че е много по-приятно в по-хладно време да се посещават местните забележителности, от колкото в най-големите жеги да пътуваме, вместо да си лежим спокойно в някой прохладен басейн. Нека си направим една кратка разходка из Гърция и да видим, какво друго можем да видим в нея, докато сме на море през септември.

 


Солун е втория по големина град в Гърция след Атина и е културна столица на държавата. В града ежемесечно се провеждат много концерти и партита. Нощният живот е много богат. През деня можете да посетите някоя от забележителностите или да се наслаждавате на пазаруването из стотиците магазини. Какво можем да видим в града? Разбира се Бялата кула, която е символ на града, археологическия музей, музея на фотографията,  музея на киното, музея на византийската култура (носител на награда за музей на Европа за 2005-а година) и много други. Стига да имате време и желания Солун може да ви предложи около 15 музея с интересни експозиции.

 


Атина е столицата на Гърция. Много древен град с хилядолетна история и безброй забележителности. Ако искате да наблюдавате града от високо, мястото от което можете да направите това е хълма Lycavittos. До него можете да се разходите пеша или да ползвате транспорт, който ще ви качи до горе. Там можете да се насладите на целия град, докато пиете бира или кафе и след това са посетите църквата Св. Георги, която е на този хълм.

 

Какво друго задължително трябва да видите там? – Акропола – мястото с най-запазените сгради от древна Гърция. Входа е 12 евро и важи и за други забележителности в града. Други места, които не са за изпускане са Древната Агора, Храма на Зевс. Националния исторически музей.  

Халкидики е най-посещаваната от българите част на Гърция. Той е полуостров, който се състои от 3 ръкава – Касандра, Ситония и Атон. Касандра е ръкава с най-много туристи, той е и най-населен, вероятно защото е най-близо до Солун и това го прави лесна дестинация за всички хора живеещи там. На Касандра можете да намерите повече хотели и заведение, ако обичате по-населените морски курорти, то това е вашия ръкав.

 

 

От друга страна, ако сте фен на природата и спокойствието и пред някой хотел, бихте предпочели един сенчест къмпинг, то определено ще обикнете Ситония. Вторият ръкав на Халкидики не е толкова населен, има много девствени плажове и е пълен с малки къмпинги. Определено той е по-красивия и живописен ръкав. За тези, които не знаят третия ръкав Атон е забранен за туризъм. Там има много манастири и той може да бъде посещаван, само като туристическа забележителност, но не и да се прави престой на него. Манастирите, които са се запазили на него са много стари и в тях се живее, както преди стотици години.

 

Ако посетите Халкидики, не забравяйте да се разходите и до пещерата Петралуна. Това е една от местните забележителности. В зависимост от организацията и големината на групата входа и варира от 4 до 7 евро и включва – разходка в пещерата с екскурзовод на английски и разглеждане на музея към пещерата. Където са изложени, костите на животни и хора, които са намерени в пещерата и са направени интересни възстановки, на това как са живели хората преди хиляди години. Самата пещера също е много интересна и нетипична, затова, което сме свикнали ние българите. Тя е много живописна с голямо разнообразие от образования, и е необичайно суха, вътре няма почти никаква вода, какво знаме е България почти всички пещери са много влажни. И температурата и не е толкова ниска, около 18 градуса.

 

Друг полезен съвет може да бъде, че ако искате пътуването ви да ви бъде по-изгодно пазарувайте в Лидл, на Касандра има два такива магазина. Те са големи и всичко в тях е доста изгодно. И двата са добре означени и се виждат от главния път.

Стига толкова разкази за забележителности и съвети, грабвайте банските и плажната кърпа и започвайте да се подготвяте  за вашето море през септември в Гърция. Ако все още не сте си избрали оферта за почивка или екскурзия можете да го направите и от нашия сайт.


3.5233