© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

23 Март 11, 16:26 / Автор: Бобито Иванова
Тайланд – страната на безкрайните усмивки
Кралство Тайланд е независима страна, която се намира в сърцето на Югоизточна Азия. Тя граничи на север с Лаос и Бирма, на изток с Лаос и Камбоджа, на юг от Залива на Тайланд и Малайзия, и на запад с Андаманско море и Бирма.

Столица и най-големият град в Тайланд е Банкок. Той е също така център на страната за политически, търговски, индустриални и културни дейности. Когато гледам снимки на Банкок имам чувството, че съм в приказка, толкова е нереално….и прекрасно!

Тайланд е на 50-то място в света по големина, и на 21-во място по население, с приблизително 63 милиона жители.

Тайланд е една от най-набожните будистки страни в света. Национална религия е Theravada будизъм, който се практикува от повече от 94,7% от всички тайландци.

Мюсюлманите съставляват 4.6% от населението и 0.7% принадлежат към другите религии. Културата и традициите в Тайланд са силно повлияни от Индия, Бирма, Лаос и Камбоджа.

Тайланд е конституционна монархия с крал Bhumibol Adulyadej – девети цар на Камарата на Chakri.

А сега малко за прекрасната столица Банкок.

В продължение на повече от двеста години, Банкок е израснал и се е превърнал в политически, социален и икономически център на Тайланд, но не само за Индокитай и Югоизточна Азия. Влиянието върху областта на изкуството, политиката, модата, образование и развлечение, както и финансов и културен център на Азия, е дало на Банкок статут на глобален град. Банкок е 22-ри по големина град в света.

Столицата е част от силно урбанизиран триъгълник на централната и източната част на Тайланд.

Дали Банкок не е едно от местата на планетата ни, където можете да откриете нещо, което да ви промени за цял живот или да ви потопи в лукса на Изтока? Жителите на страната са известни със своето топло отношение към чужденците и бързо може да се убедите, че ако някъде по света наистина има „Страна на усмивките”, това без съмнение е Тайланд. В превод Банкок означава „град на ангелите”, известен още и с едно друго име – „Венеция на изтока”, поради множеството канали с дължина над 100 км.

 

 




Mobile Payments by Fortumo


6.2912