© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

02 Юни 12, 20:18
Почивка в Австралия



Австралия - описание страныВъпреки, че Австралия се смята за най-сухия населен континент в света, туризмът в австралия може да  бъде всякакъв, но не и скучен.
 Първият колониален контакт на Австралия с Европа станал причина за заселването на континента на големи количества затворници от Лондон и други части от Англия, но след   известно време изгнанниците се заели със земеделие и започнали нов живот. 
Съвременната Австралия много се променила от времето на първите колониални дни и все още може да се похвали с живата развиваща се култура. Страната може да предложи всичко, започвайки  от вечеря в красиви и скъпи ресторати и шопинг, завършвайки с разходки из тропическите гори и други активни видове дейности, Австралия има какво да предложи на всеки пътешественик.

  Типичният пътеводител из Австралия традиционно ще раздели територията на страната на 6 главни региона: Куинсленд, Виктория, Западна Австралия, Нов Южен Уелс, северните територии и остров Тасмания. 
Планирайки пътешествия из Австралия, постарайте се да оставите време за да видите всичко, което може да предложи уникалния австралийски пейзаж. Благодарение на това, че Австралия се развива като отделен континент, страната обладава с цялото разнообразие от форми на живот, което може да се срещне навсякъде на планетата. Пътешествайки из Австралия, гостите на страната могат да посетят тропическата гора Дейнтри, съчетаваща се със най-безопасната гора в света и скалата Айер, най-голямата монополитна скала на света и много друго. 

Известна е Австралия и с Големия Бариерен Риф, но освен кораловите чудеса, евкалипти и уникални животни, гостите на Австралия трябва непременно да отделят време за да се насладяд на нощния живот и културата на Австралия. Великолепната смес от европейски и аборигенски традиции се вливат в обилието от разнообразни фестивали и други мероприятия. През януари известната Сиднейска Опера открива художествения фестивал, и безусловно предлага редица постановки и пиеси в продължение на календарната година. Ако вашият път не лежи в Сидни, можете да посетите Мелбърн, Перт, Аделаида и Канбер, градовете, в които се осъществяват основните фестивали. 


4.7628