© World Guide ®

 

© World Guide ®
Интересно
Открий България
Вдъхновяващ свят
Дестинации
Връзки



Интересно / Дестинации

06 Юни 12, 20:40 / Автор: Guardian Източник: Дневник.bg
Летните ски курорти на Европа
 


  Шепа от най-примамливите кътчета за планински туризъм и ски през лятото в Европа, избрани от вестник Гардиън. 

  
 
Гринделвалд, Юнгфрау, Швейцария

С невероятните си глетчери, умерен климат и сънливи широколистни гори, сгушени сред зелени долини в подножието на величествения връх Ейгер, Юнгфрау привлича туристи от повече от два века.

Давос, Швейцария

Шефовете на Световната търговска организация, Световната банка, Г7 и Г8 определено имат вкус, когато избират за срещите си изтънчения швейцарски курорт, не само от съображения за сигурност и заради липсата на антиглобалисти. Давос е сладко късче от швейцарските Алпи с отлични условия за разходки, риболов, езда, скачане с парапланери, скално катерене, каране на сърф, водни спортове, полети с делтапланер и голф. Шампанското е малко скъпо, но ако искате да почерпите Анджелина Джоли със сухо мартини, това е правилният избор.

Луз Сант Савюр, Пиринеите, Франция

Циркусът Жаварни е главозамайваща долина с величествени глетчери, обкръжени от извисяващите се Толкинески върхове. Мястото е популярно сред екстремните скиори.

Онсернон, Тичино, Швейцария

Разположена на южната швейцарска граница, долината Онсернон се слави като най-слънчевото място в Алпите, а ако искате чаша малко по-евтино еспресо, може да се разходите за един следобед до Италия.

Долината Гресони, Италия

Далечният италиански север е едно от скритите съкровища на Европа – земя на смърчове, обвити с мъгла върхове и сини алпийски езера гарнирани с много италиански чар и прилично парче пица.

Вал Гардена, Италия

Селцето Санта Кристина е сгушено на слънчевата страна на древния глетчер Гардена Вале. Защитено от северните ветрове от стръмните склонове на масивът Сасолунго, това е любимо за скиорите място. Долината е опасана от вековни дъбови дъбрави, а местните бели вина са превъзходни.

Бургете, Навара Испания

Когато Ърнест Хемингуей не е тичал с биковете или писал новели, той предпочитал да лови пъстърва край това очарователно селце в баската провинция - високо в северните Пиринеи и близо до абатството Ронсесвил, Франция.

    

3.4724